Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Сеп, 2019 10:39 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Гофрети с бира
Сготвено на: 27 Авг, 2007 7:21 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Дълго време се чудих, дали искам гофретник, или не и ето че за рождения ден ми подариха един малък иноксов красавец 8)

Освен сандвичи за детето и нас, разбира се :mrgreen: , в него печем и много вкусни гофрети.

Тези са ми най-любимите - вървят еднакво добре и със сладки, и със солени гарнитури.

100 г брашно (слагам поне 150)
3 г сол
10 г захар
40 г меко масло
2 яйца
200 мл прясно мляко
200 мл светла бира (газирана, изветряла не върши работа)
10 г прясна мая

Приготвяне:
Млякото се затопля леко (до около 30 С) и в него се размива маята. Яйцата се разбиват и се добавят към млякото, заедно с половината масло и останалите продукти.
Трябва да се получи тесто, малко по-рядко от кексово.

Тестото се оставя да втаса на топло за около два часа (нямам търпение за повече от половин час, пък и в тези жеги много бързо вкисва, ако се остави за по-дълго време).

Гофретникът се загрява, повърхностите му се намазват с четчица с останалото масло и се сипва от тестото.

Гофретите се пекат, докато станат златисти.

Поднасят се веднага с каквото обичате: хайвер и заквасена сметана, сельодка, колбаси, салати (всякакви), подсладена сметана, шоколадов сос, сладка, желета...

Източник: списание "Гастрономъ", #12/2002


Attachments:
gofreti.jpg [37.7 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB