Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 04 Юли, 2022 11:33 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
 Рецепта: Моите фокачи
Сготвено на: 09 Сеп, 2007 10:20 am Нед 



Това ни станаха любимите питки/хляб.

Замесвам тестото от:
1 пакетче суха мая,
1 ч.л. захар,
200 мл. хладка вода,
350 грама обикновенно брашно,
1 ч.л. сол,
3 супени лъжици зехтин.
Отгоре ръся с едра сол и зехтин. За да не ми залепва, намазвам тавата в която ще пека с масло. Обичаме ги тънички.

За разнообразие, слагам розмарин отгоре, а може и вътре при самото месене.

Може да се сложи и лук отгоре, става доста вкусно. Режа лука на сравнително едри полумесеци

Понеже много обичам маслини, нарязвам на кръгчета (маслини без костилки) и нареждам над зехтина и солта и така пека.

Правя и една с пълнеж от сирене Филаделфия. Просто като си замеся дозата за тестото, я разделям на две и ги разточвам на правоъгълници. Покривам едното парче тесто със сирене (може и моцарела), после покривам с другото, обръщам краищата, мажа пак със зехтин, спл и готово.


  
 
 Рецепта: Моите фокачи
Сготвено на: 09 Сеп, 2007 1:48 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
1 пак. суха мая + 1 ч.л. мая не идват ли много на 350 грама брашно?


 Profile  
 
 Рецепта: Моите фокачи
Сготвено на: 10 Сеп, 2007 2:29 pm Пон 



Хахаха, ами аз съм се объркала докато съм пписала рецептата. Вместо захар, съм наисала захар. Значи второто е ЗАХАР :)


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB