Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 07 Дек, 2007 3:14 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Юни, 2007 3:54 pm Чет
Мнения: 16
Location: София
Мая колкото кибритена кутия се разбърква с 1/2 ч.ч. прясно мляко, малко сол и брашно. Оставя се да втаса. После се замесва с 1/4 ч.ч. топла вода, 1/2 ч.ч. прясно мляко и брашно до средно твърдо тесто (брашното пресейте в момента на сипването(. Намажете обилно тавичката с масло, а също и ръцете си. Правете малки топчета от тестото (колкото орехи( и ги нареждайте едно до друго в тавичката. Отгоре ги залейте с 1 пакетче масло, разбито с 200 гр настъргано сирене, щипка сол и 1 суп. л-ца брашно. Оставете ги още 15 мин. да довтасат и ги печете, докато порозовеят. Поднасят се топли.
Милинки по същия начин можем да приготвим и с готовото тесто (сурово(, което се продава в хлебарниците и магазините. Повечето от нас го ползват за мекици, но аз съм правила и милинки от него.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми

Topic Replies
Еленски бут... 2

Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB