Мая колкото кибритена кутия се разбърква с 1/2 ч.ч. прясно мляко, малко сол и брашно. Оставя се да втаса. После се замесва с 1/4 ч.ч. топла вода, 1/2 ч.ч. прясно мляко и брашно до средно твърдо тесто (брашното пресейте в момента на сипването(. Намажете обилно тавичката с масло, а също и ръцете си. Правете малки топчета от тестото (колкото орехи( и ги нареждайте едно до друго в тавичката. Отгоре ги залейте с 1 пакетче масло, разбито с 200 гр настъргано сирене, щипка сол и 1 суп. л-ца брашно. Оставете ги още 15 мин. да довтасат и ги печете, докато порозовеят. Поднасят се топли.
Милинки по същия начин можем да приготвим и с готовото тесто (сурово(, което се продава в хлебарниците и магазините. Повечето от нас го ползват за мекици, но аз съм правила и милинки от него.
|