Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:21 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 24 Яну, 2008 11:41 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
Бял хляб /рецепта за 750грама/
250гр вода /или 100гр. вода +150гр.прясно мляко/
400 грама брашно
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол /може и по малко/
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжица мая /а за начало може да се пробва и с по -малко/. При мен е с мерителна лъжичка и не я пълня догоре никога. Сменете маята с SAF instant-френска-по силна е и на грамаж е 11 грама. За Йоткер забравих още първия месец.

Не бива да се забравя, че в зависимост от качеството на брашното може да поеме повече или по малко вода. За предпочитане е да се сложи по-малко вода /хладка/ и да се добавя, но не и повече. Ако се наложи да се добавя вода по време на месенето- се сипва по малко, докато започне да не лепне по пръстите при пипане. Тестото трябва да е гладко и хомогенно.

Коричка отгоре не прави, когато е повече маята или водата. Става като трупче и не бухва или превтасва.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB