Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:46 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:11 am Чет 



Белгийски гофрети

# 2 чаши брашно
# 2 ч.л. бакпулвер
# 2 с.л. натрошена захар от тази, която е на кубчета
# 1 с.л. олио
# 2 чаши мляко
# 3 яйца, разделени
# 2 ч.л. ванилия
# 1 щипка сол
# разбита сметана


Смесете брашното, бакпулвера, захарта, олиото, млякото и жълтъците. Разбийте белтъците със солта докато образуват връхче. Добавете ванилията, но не разбърквайте. Смесете двете течности.

Изпечете говретите.

Сервирайте с разбита сметана.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:30 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
dalka написа:
...Сервирайте с разбита сметана.


Аааа, това не е класиката! Класиката е със сироп от вишни с цели плодове и сметана! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:35 am Чет 



Да, правилно.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:39 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Знаех си аз, че има някаква "врътка" с яйцата! При мен и пропорцията на млякото е друга (още една добра причина, да не са се получавали "белгийски"), но защо захарта трябва да е на кубчета? Доколкото съм се заглеждала по опаковките в тази захар има някакво Е (дали само едно беше) дето явно се слага, за да я държи така...


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:43 am Чет 



Ами според познавачи, с тази захар стават по-пръхки, но пробвай с пудра ако не искаш да рискуваш. Но не и с обкновенна. Пудрата е твърде финна, а обикновенната пък е едра....то в БГ няма нищо средно, освен тази на кубчетата.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:54 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
А, значи въпросът е в размера :) Сега съм намерила една, коато трябваше да е нерафинирана, но просто аз съм се заблудила :evil: пише "оргиник", пък съм решела, че е нерафинирана. От Фантастико я взех. Та тя е на доста ситни кристалчета. Имам и една специална кафява, която също е доста ситна, но и по-влажна, та често се слепва. Тя обаче е с доста специфичен вкус, и не ми се вярва да се получи добре с нея... В момент в къщи има 5 вида захар (без пудрата и фруктозата) ;) Много трябва да е луд човек да обикаля като мен и де що различен пакет види, да го купува за проба ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 12:05 pm Чет 



Не, с тази кафявата не се получава добре. Много е специфична. Аз я използвам нея за браунис и други със шоколад, за да ми придаде по-меден вкус.
И аз пробвам различна захар, за да знам коя е най-добрата.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB