[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Вегетарианска псевдопица
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 15 Ное, 2019 3:12 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Мар, 2008 5:01 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Продукти:
3 дебели филии хляб
3 с.л. зехтин (олио)
2 с.л. доматено пюре
1 кисела краставичка
2 средни картофа
2 яйца
1 с.л. брашно
50 г кашкавал (или сварено пилешко месо)
сол и черен пипер на вкус

Филиите хляб нарязваме по на 4 парчета, за да ги подредим по-удобно в кръгла тавичка (аз използвам тавичка с диаметър около 23-25 см). Намазваме дъното на тавичката с 1 ч.л. мазнина, подреждаме филиите, поръсваме със сол и черен пипер ( вместо сол аз често използвам Maggi - 10 зеленчука, в случая е достатъчно 2 равни ч.л., за да се осоли цялото ястие).
Доматеното пюре разреждаме с 300 мл вода и го изсипваме равномерно върху филиите (разбира се, през лятото използваме настъргани пресни домати). Поръсваме с останалата мазнина.
Кашкавалът (пилешкото месо или смес от кашкавал и ситно нарязано пилешко месо) и киселата краставичка нарязваме на ситне кубчета и ги разпределяме върху доматената поливка.
Картофите обелваме и нарязваме на тънки пластинки, с които плътно покриваме тавичката. Посоляваме леко и поръсваме с малко мазнина.
Печем в незагрята фурна (горе и долу на 4 степен), по средата на фурната, докато се изпари течността и картофите порозовеят. Това става приблизително за 35-40 мин.
Докато се пече псевдопицата разбиваме яйцата с малко сол и добавяме брашното. Разреждаме със 150 мл хладка вода. Изсипваме тази поливка върху готовата псевдопица и запичаме още 8 мин в загрятата фурна.

Забележка: След изпичането парчетата хляб се съединяват и добиват изключително приятна консистенция, като на пухкава солена торта.

P.S. С тази рецепта обявявам завръщането си във форума след почти тригодишно отсъствие и поздравявам всички форумци и особено жените, които поздравявам, макар и "на патерици" с Осми март. (Надявам се Mr.Lazy да не ме накаже за този offtopic.)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Мар, 2008 11:13 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
[hide=Gotin]Здравей, много се радвам, че пак си тук!!![/hide]
Пицата ще я пробваме още довечера, че нещо не ми готвят дълги и сложни манджи :)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Мар, 2008 7:24 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Мар, 2008 6:53 pm Пон
Мнения: 4
Ще я пробвам аз тая пица.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юли, 2008 1:33 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2005 12:38 am Пет
Мнения: 23
Location: Montreal/Пловдив
biskvitka написа:
[hide=Gotin]Здравей, много се радвам, че пак си тук!!![/hide]


Здравей и от мен ! Доста дълго отсъствие... :roll: . Радвам се, че се върна :)
Ще пробвам рецептите !
Ели


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юли, 2008 5:17 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
flash* написа:
biskvitka написа:
[hide=Gotin]Здравей, много се радвам, че пак си тук!!![/hide]


Здравей и от мен ! Доста дълго отсъствие... :roll: . Радвам се, че се върна :)
Ще пробвам рецептите !
Ели


:) :) :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB