Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Юли, 2019 2:45 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Мар, 2008 9:10 pm Пон 



1 1/2 чаши брашно
едно пакетче суха мая
30 грама масло
1 голямо яйце
2 с.л. мляко
100 грама чедър
1/3 ч.л. сол
1 1/4 ч.л. горчица на прах
1 щипка кайенски пипер

Смесете брашното, солта и пипера заедно. Втрийте маслото и добавете бавно и внимателно сиренето. Разбийте яйцето и прибавете млякото. Добавете към сухите съставки.
Замесете еластично тесто. РАзточете тестото на набрашнена повърхност. Нарежете кръгове и поставете на намаслена повърхност. Намажете с мляко и наръцете със чедър и малко пипер.
Изпечете в предварително загрята фурна докато покафенеят леко.


  
 
Сготвено на: 17 Мар, 2008 10:18 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Може би "да порозовеят леко"?
А дали знаете откъде идва названието "скоунс"?


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Мар, 2008 12:14 am Вто 



Не намирам нищо розово в цвета на готовите скоунс.
А за произхода--да, шотландски бързи хлебчета. Името идва от датски, означава чист, фин бял хляб.
Също в шотландския означава смачквам и т.н.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB