За 1 голям човек или 2-ма малки
Количество: 4 гофрети с р-р около 10 х 10 см
1 яйце
65 гр. брашно (6 пълни но не препълнени с.л. брашно)
30 гр. масло
100 мл прясно мляко
20-25 мл сметана (понеже рядко ползвам и винаги в много малки количества, купувам от тази за кафе - 10% масленост; в случая използвах 3 сметанки)
1 ч.л. захар (съпругът ми поиска следващия път да е с повече захар)
щипка сол
щипка бакпулвер
Жълтъкът се отделя от белтъка. Жълтъкът, брашното, маслото, млякото, 2 от сметанките, захарта, солта и бакпулверът се разбиват до получаването на хомогенна смес (аз ползвам пасатор). Белтъкът се разбива на сняг заедно с третата сметанка и се прибавя с бъркане към другата смес. В предварително загрятите форми на гофретника изливам смес колкото едва да покрие най-изпъкналите елементи. Пека около 5 мин.
Не знам дали зариди заради домашните яйца от свекърва ми или заради маслото, но станаха с един много здравословен и апетитен жълт цвят
