Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:36 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Ное, 2009 4:21 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Щото много ми се искаше да пробвам тези ирландски хлебчета,които изглеждат много вкусни,в крайна сметка се добрах до две сравнително основни рецепти, които с удоволствие споделям с вас!

обикновена рецепта:

1/2 ч. ч. студено,но не ледено масло,нарязано на кубчета
2 ч.ч. брашно
3 ч.л. бакпулвер
1 с.л. захар
щедра щипка сол(с 5 пръста)
1 яйце
3/4 ч.ч.смес равни части прясно мляко и айрян (buttermilk в оригинала, ама у българско такова животно няма!)

Технологията на приготвяне напомня за приготвяне на мъфини.
Всички сухи съставки се слагат в една голяма купа и добре се размесват/разбъркват.
Маслото се слага в купата със сухите съставки и се втрива до получаване на трохи.
Яйцето се разбива леко в млякото и се излива върху трохите.
Бързо и енергично се оформят двете смеси в топка тесто, която се слага върху набрашнена повърхност и се дооформя на топка с още малко брашно. С дебела точилка се разточва леко до 2,3 см дебелина и с водна чаша се изрязват хлебчета,които се пекат до златисто в загрята на 200 гр фурна. Може да се намажат с разбито с вода яйце, за да добият апетитна коричка.

В по-бързият вариант вместо да се изрязват кръгове, разточеното на кръг тесто се нарязва на 8 триъгълника.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2009 1:22 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
дима Т написа:
(buttermilk в оригинала, ама у българско такова животно няма!)


идеи за заместване:

buttermilk - Прави се: ( Съотношение: 1 ч.чаша мляко + 3 супени лъжици наши оцет)
от тук

и на английски
http://www.tasteofhome.com/Cooking-Tips ... Substitute


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2009 7:59 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
rosko, 3 с л оцет за чаша мляко са много. Виж си втория линк и тук също.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Дек, 2009 11:48 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
IPA написа:
rosko, 3 с л оцет за чаша мляко са много. Виж си втория линк и тук също.


здрасти, IPA.
и двата варианта са от линкове.
като цяло повечето английски сайтове са с пропорцията: 1 лъжица оцет на чаша мляко, но може би зависи И от оцета. :kap:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Дек, 2009 7:08 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Здрасти rosko,
така е - 1 с л оцет или лимонов сок,
в щатско и английско стандартният оцет - винен и ябълков е 6 градуса.
Обадих се някой да не се подкисели много без да иска. :kap:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB