Този е любимият ми хляб за чай.
за 700 г / 900 г хляб
вода 220 мл / 270 мл
олио 2 с.л. / 3 с.л.
канела 3/4 ч.л. / 1 ч.л.
кафява захар 1 с.л. / 1 1/3 с.л. (сложих 2)
стафиди 60 г / 80 г
орехи 60 г / 80 г
сол 1 1/2 ч.л. / 2 ч.л.
брашно 350 г / 460 г
суха мая 1 ч.л. / 1 1/4 ч.л.
Всички съставки, без стафидите и орехите се сипват в контейнера на машината в посочения ред. След сигнала за сипване на добавки се слагат и стафидите и орехите. Много е важно орехите да са идеално изчистени, защото и най-малката черупчица може да повреди покритието на контейнера. Стафидите се мият след като се претеглят и аз не ги накисвам в течност, за да поемат влага от тестото и да е малко по-сух хлябът.
Програмата е Сладък хляб.
|