Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:46 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Мар, 2010 6:25 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Продукти за 5 козунака:
500гр. прясно мляко
500гр. захар
1/2 чаена чаша разтопено масло /мас/
1/2 чаена чашша олио
10 яйца
30гр. мая
настъргана лимонова кора
брашно около 2,500кг или колкото поеме

Начин на приготвяне:
В голяма купа или тава пресяваме брашното два пъти.
Поръсваме маята с 1щ.сол и 1щ.захар, прибавяме 1/2 чаша прясно мляко и замесваме с брашно до гъста каша. Оставяме да втаса. През това време разбъркваме яйцата със захарта и прибавяме затопленото мляко. В отделен съд смесваме разтопеното масло с олиото и прибавяме към яйчно-млечната смес половината от мазнината. Останалата половина оставяме за омесване на тестото. Прибавяме и втасалата мая и замесваме меко тесто. След това продължаваме с месенето като поталяме ръце в мазнината и месим докато свърши. Поставяме омесеното тесто на топло да втаса. След това расточваме един фитил тесто, намазваме го с шипков мармалад, навиваме и усукваме. Приготвяме си три такива фитила и оплитаме козунак. По същия начин и следващите козунаци като плънката може да е и с шоколад или конела размесена със захар. Оставяме козунаците да втасат. След това ги намазваме с разбито яйце, поръсваме със захар и забождаме предварително попарени и обелени бадемчета /може и филирани бадеми/. Печем на умерена фурна.
Да Ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2010 7:41 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Таман на време. само да питам, дали има разлика ако се прави с масло и с мас?


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2010 11:16 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Ако маста е домашна по-добре е с мас. В противен случай добавете масло.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB