Продукти:
1 ч.ч.кисело мляко, 2 ч.ч захар, 125 гр.масло, 5 бр.яйца, 1 ч.ч мас, 2 амонячни соди, 1 ч.лъж.сода, 1 суп.лъж.оцет, 2 бр ванилия или настъргана кора от лимон.
Приготвяне:
Брашно, колкото поеме, докато се получи нито меко, нито твърдо тесто. Сладките могат да се оформят на ръце. Може да се раточи не много тънка кора и да се изрежат формички. Ако имате месомелачка и шприцове за сладки към нея, също стават много хубави. ОТГОРЕ ПОРЪСЕТЕ С ЦВЕТНА ЗАХАР. Печете на 200 градуса докато започнат леко да порозовяват. Трябва да са почти бяли. Още хладки ги приберете в найлонов плик. Могат да се съхраняват с дни.
|