Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:45 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Май, 2006 12:58 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Лаци е собственик и готвач на този унгарски ресторант. Той е бил главен готвач в стария унгарски ресторант на "Раковска", който беше затворен поради реституция на сградата.

Намира се на ул. "Оборище" 18
Пак правят "Добра жена" и другите си вкусотии, "шамлой галушки" също е сред десертите.
Цените са съвсем прилични - специалитетите им са под 10 лв. Алкохолът е малко по-скъп.
Но местата са малко - два малки салона, сигурно вече изнасят и отвън маси - едва ли повече от 2-3.

Има го и онова страхотно токайско вино в 1/2 литровите бутилки.

Места трудно се намират и е хубаво да се направи резервация, особено вечер през почивните дни.

Ако някой иска, мога да дам телефон за резервация 846 86 87 / благодарение на шефа /
:P

П.п. Става дума за София.


Last edited by IPA on 20 Май, 2006 1:43 pm Съб, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 20 Май, 2006 1:36 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Ако някой иска, мога да дам телефони за резервация на .... лични.
Може и тук ;). Шефът разрешава.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 3:48 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Как са му ценичките на Лаци, че много обичам Токай, иначе маджарската кухня не ми е любима


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 4:17 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ще бъда приблизителна, щот' доста време мина.
Токайското вино е най-скъпо - за 0,5 л сухото беше 26, полусухото / десертното / 35 кинта. По-скъпо от гръцката рицина.

Но ако е само за виното - трябва да го има по магазините. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 11:35 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Кхм... ще си го пия в домашна атмосфера. Много си ходи с такива неща. За сиренцата си знаете.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юни, 2006 4:17 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Точице, знаеш как да се глезиш :P.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юни, 2006 11:46 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
Точице, знаеш как да се глезиш :P.

Ама много ми отива - на апетита :belly:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2006 6:26 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 11 Окт, 2006 12:26 pm Сря
Мнения: 85
Location: София
IPA написа:
Лаци е собственик и готвач на този унгарски ресторант. Той е бил главен готвач в стария унгарски ресторант на "Раковска", който беше затворен поради реституция на сградата.

Намира се на ул. "Оборище" 18
Пак правят "Добра жена" и другите си вкусотии, "шамлой галушки" също е сред десертите.
Цените са съвсем прилични - специалитетите им са под 10 лв. Алкохолът е малко по-скъп.
Но местата са малко - два малки салона, сигурно вече изнасят и отвън маси - едва ли повече от 2-3.

Има го и онова страхотно токайско вино в 1/2 литровите бутилки.

Места трудно се намират и е хубаво да се направи резервация, особено вечер през почивните дни.

Ако някой иска, мога да дам телефон за резервация 846 86 87 / благодарение на шефа /
:P

П.п. Става дума за София.

Като малка много обичах да ходя с нашите в ресторант Будапеща,ето защо, когато ти прочетох постинга и лигите ми потекоха.....следващото ми гуляйстване ще бъде-при Лаци!Нали са актуални и кръчмата все още, и тел.? 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2006 6:40 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Хе хе, по соц време и на мен това ми беше любим ресторант. :)

Откакто съм пуснала постинга не сме ходили, но би трябвало още да си е там, тъй като си работи от няколко години и старата му клиентела си го знае.

телец, като решиш да гуляйстваш, просто им звънни. :)


 Profile  
 
 Рецепта: При Лаци
Сготвено на: 04 Дек, 2006 2:23 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 11 Окт, 2006 12:26 pm Сря
Мнения: 85
Location: София
Ресторантът наистина е добър-обслужване и кухня.
Прекрасни са ДОБРА ЖЕНА и ВРАТ ПО ЦИГАНСКИ.Шомрой галушки и щрудел с извара.Опитах и от токайското-форминт-сухо със страхотен вкус на току-що набрано грозде и аромат на лимон и билки.Салатите също се добри.Единствено кафето не ми хареса,но пък останалото компенсираше този дребен пропуск. Пак ще го посетя!Но действително без резервация няма да намерите места!
Благодаря ти IPA!
Хубав ден на всички!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB