Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:36 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Авг, 2006 11:08 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Чудна кръчма, да им се не надяваш! Бяхме в селото през уикенда, близо е до Троянския манастир, около който кръчмите са просто отвратителни, както и цялата обстановка със сергии и прочие простотии. Но в Черни Осъм хората са направили едно прекрасно заведение в центъра на селото с кухня, която ме смая. Паниран патладжан, който е хрупкав отвън и като мозък отвътре, с млечно-чеснов сос, огромни, пресни и добре комбинирани салати, прясна пъстърва от близкия рибарник, приготвена на скара, но, за мое изумление, непрегорена, сачове със зеленчуци, зеленчуци с меса и карантии, маринован език, различни видове шишове, печени на дърва, и всичко в порции, които определено са за двама доста ящни, на цени обаче за един. Нелоша винена селекция, която много елегантно отсъства от менюто - отиваш в избата и си харесваш бутилка. Троянската сливова си я знаете, аз не я опитах, но ценители споделиха, че била добра. Десертите също си ги биваше - най-вече биволското мляко с боровинки. Та ако имате път към Троянския Балкан - препоръчвам!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 10:56 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Непременно ще бъде посетено туй кръчме! Благодаря за ценната информация!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 11:02 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Непременно ще бъде посетено туй кръчме! Благодаря за ценната информация!

Струва си, само имай предвид, че през седмицата работят само вечер, и на обяд - в събота и неделя.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 11:06 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Е, аз и без туй предпочитам да похапвам вечер. През деня замезвам само между две яденета, както беше казал Еднокрачко.

Кво стана с тоз човек всъщност?


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Авг, 2006 11:36 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Да прехвърлим въпросната кръчма в Черния списък! Как успяха тия хора за по-малко от месец да я съсипят, не знам. Обяснението беше, че собстевникът си насочил бизнеса към Троян. Така или иначе - тълпи гладни туристи очакваха два дни да благоволят да отворят, което се случи едва на третия ден, естествено без никаква бележка от сорта "ще бъде отворено в..." Порциите - видимо намалени, обслужването - видимо съсипано. И сега не припадайте - започваме със салата, съдържаща прекрасни домати, краставици, чушки и пр., истински и местно производство - и о, неееееееее!!! Червеи! Били от миналогодишните орехи, светлината била лоша, говачът късоглед, но след като сме ги видели, всички орехи били тотално унищожени. А, стига бе... Съжалявам, че ви подведох. :cry:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми

Topic Replies
"Черни" пипери 17

Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB