Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Авг, 2018 6:58 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Авг, 2006 6:04 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Обиколихме почти всиките кръчми в Синеморец (миналата година също), те не са много..7-8 някъде (в някои от тях въобще не съм влизала).Тази година на площадчето в началото на селото имаше "лунапарк" ,от който се дънеше такава яка чалга, че автоматично се насочихме към покрайнините на селото, където е тихо и спокойно.Съвсем случайно открихме тази кръчма, толкова е ненатрапчива , тиха и с приглушено осветление ,че ако не беше миризмата на барбекюто спокойно щяхме да я подминем.. :roll: Улицата не мога да кажа как се казва, ходихме все вечер и не съм се вглеждала в табелите ,но ако има заинтересовани ,мога да опитам да обясня, не е трудна за намиране. :)

Обстановката е много приятна, на врата те посреща собственика (предполагам) и те настанява на масата.Вътре (имам пред вид зад оградата, съвсем вътре не сме влизали) е спокойно, зелено, има и папаглачета.Обслужването е на ниво (говорим за кръчма все пак), много бяха любезни и двете сервитьорки,не сме чакали за поръчките..
Хапнахме много приятни свински ребърца на скара, чернокоп на скара и дежурните кюфтета ( за детето -но много вкусни и ние ги опитахме), рапани в масло, пържените картофи не бяха бланширани, а прясно приготвени и нарязани с къдрава формичка :mrgreen: ,много вкусно беше всичко.Не препоръчвам само пилешките хапки със сусам..малко се бяха увлекли с него и идваше малко тежко. :-? Но като цяло съм доволна, 3 пъти ходихме там..което е показателно . :)

Жалко ,че не успях да опитам всички вкусотии ,които се приготвяха на барбекю..имаше доста голямо разнообразие в това отношение..нищо следващия път. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2006 12:37 pm Пон 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Спокойно можете да пропускате чернокопа чийто последен улов беше миналата есен, та вероятно е от фризера :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2006 3:18 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
yosif написа:
последен улов беше миналата есен, та вероятно е от фризера :mrgreen:

Йосифе, я ни открехни какъв въобще улов има тая година - миналата и по софийските рибарници се появяваше пресен дребен скорпид, сафридче, поп, а тази - нищо. Какво да ядем по морето кажи поне.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2006 3:35 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
yosif написа:
последен улов беше миналата есен, та вероятно е от фризера :mrgreen:

Йосифе, я ни открехни какъв въобще улов има тая година - миналата и по софийските рибарници се появяваше пресен дребен скорпид, сафридче, поп, а тази - нищо. Какво да ядем по морето кажи поне.


Поповете хич не ги обичам, предпочитам дамите. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2006 4:44 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Непрекъснато има попчета, от време на време барбун, наближава времето на есенния сафрид, тая година се появи и меджид.
Цацата също е от фризерите - разфасовки по килограм са най-популярни в страната, а и по морето.
Бе от месец и повече рибарски кораб не е излизал, таляните за прибрани за есента, само дядовците упорито, ден след ден, "ако не духа", са за попчета - ловят с въдица с три куки, без пръчка - кордата е навита или на лимонадено шише или на парче корк или стиропор - т.нар. "чиконта".
Иии... к'вото Фанат, т'ва е прясната риба :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Сеп, 2006 11:56 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Близо месец по-късно - попчета, сафрид и барбун, но явно в недостатъчни количества, тъй като на много места нямаха. Последните дни се появи паламуд, не много голям, но някои екземпляри ставаха за скара.

:P


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2006 12:55 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Нарича се ЦИГАНКА, в момента е около 400 г рибето, малко постен, ама той паламудът си е постен и тричав :mrgreen:

Ама нали е прясна - изяжда се на минутата.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2006 3:34 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Този от 400 г ни го сервираха пържен.
А на скарата беше по-едричък - верно за минути изчезнаха порцийте. :mrgreen:

Image


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2006 1:02 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
А картофите - бланширани и недопържени :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2006 1:58 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ми то това си беше заведение на плажа, кви претенции да имам. А и снимката много я намалих. :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB