Таман оня ден си говорим с един познат, че след кремвиршите, македонката, дебърцините и други мокри саламчета по бай Тошовите рецeпти е крайно време НЕК да покажат сухи салами.
Буквално на другия ден у наше село се появи траен варено-пушен колбас тип Бургас на НЕК.
Проведохме дегустация( бая бира отиде
)
Разрешавам новия продукт за употреба без ограничения по пол, въсраст, раса, етническа принадлежност, религия и образование
Ще добавя, че е в разумната ценова зона - 7.00 лв/ кг
Качеството му рязко се отличава в добрата посока от разните други измишльотини на Мони-оборот, MKF, Кеком, и прочие дейци, в които отчетливо се усеща ароматът на джолани
и долнокачествени сланини.
Дори
Панчо отдавна не е това което беше в началото.
Сега ще чакам Сервилат, Амбарица, Медвен, Петрохан иии... дали НЕК все пак няма да направят издънка.
Но доколкото трета година не са отстъпили от качеството на кремвиршите, хамбургския, камчията и телешкия, силно се надявам най-сетне да има свестен шпек на всяка БГ трапеза
П.П. Днес се появи у наше село и Телешки в естествена обвивка( дето едно време му казваха Конски слам) на НЕК, също и Семейна радост( Свинска варена), божееееей, кого да почерпя!!!