Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:40 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Eнотека Уно
Сготвено на: 23 Мар, 2007 10:57 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Преди две вечери бях служебно в ресторанта. Ще ми се да споделя впечатления. Първо: Моето колебание относно белия или черния списък. Въпросът е спорен. Много луксозен ресторант, чак граничещ със снобария. Специален човек на гардероба, който очевидно помни всеки клиент, не ти дават номерче за палтенцето. От друга страна изтъркани пътеки на пода, тясно стълбище, странно изглеждащи сервитьори. Второ: Цените - както може да се предположи безумно високи за някои неща, особено за вината, основните ястия започваха от 15 на горе. Салатките от 6 нагоре. Трето: качеството на храната. И тук е спорно. Интересни като съставки манджи, но не винаги много добре изпълнени. Моето меню беше Италиянска салата със сирене, круша, кедрови ядки, орехи, чери домати и зелени салати, а и да не забравя "прословутия" малинов дресинг. Супер добра комбинация, но малко некачествени продукти. От зелените салатки руколата беше поувехнала, малиновия дресинг беше колкото да нацапа чинията, но без да се усети вкуса, крушата пък беше малко зелена и следователно несладка, и най-готиното имах си и екстра в салатката, малка мушица си седеше спокойно на една от марулките. Иначе, ако бяха по-читави продуктите идеята е страхотна. Другото нещо, което изобщо не ми хареса беше факта, че ми предложиха да ми я полеят със зехтин и си го прибраха, като че ли ще им го изконсумирам всичкия ако го оставят. Основното ядене - задушена сьомга с лимонен ориз. Сьомгата беше страхотна, но аз по принцип съм леко вманиачена на сьомга. Оризът беше жълт, с вкус на лимон, но недосварен, знам ли може така да е модно. Десертите: Шоколадови трюфели, тирамису, други разни. Трюфелите бяха добри, за тирамисуто имам само странични наблюдения - било добро, но не като истинското. Като цяло храната беше вкусна като изключим горепосочените забележки. За това се колебая за кой списък е.


 Profile  
 
 Рецепта: Eнотека Уно
Сготвено на: 16 Авг, 2007 2:57 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Хм, и аз бих се колебала, но съвсем мъничко. Т.е. много са малко за мен минусите. И аз съм от "служебните" посетители там - винаги обаче сме в градината :) (ако, е кучи студ навън, имаме други предпочитания за ресторанти). За мен всичко си е както трябва да бъде (а, бизките ми и особено мъжа ми вече не искат да излизат по заведения с мен, защото вечно съм имала претенции, особено за обслужването :x ) Храната е добра. Рибите наистина са прясно уловени, не замразени, и това обяснява цената. Обслужването винаги е задоволявало колегите-чужденци и мен. Вината са скъпи, но качествени. Всички ястия са си изкушение, включително десертите - добре, че преди време ги отказах тотално. Определено не е място за среща с приятели. Но за бизнес обеди и вечери на високо ниво, мисля че е отличен.
Първият УНО на Раковска си е все така добър, въпреки че интериора може да не допадне на всеки. Обслужването е на нужното ниво, за мен усещането винаги е приятно там, все едно се завръщаш в стар, шикозен ресторант, в който всички те познават (въпреки, че никой не ме познава!). Виж, напоследък ми е по-трудно с ресторянтите, заради промяната на хранителния режим, но има места, където са готови да се съобразят...


 Profile  
 
 Рецепта: Eнотека Уно
Сготвено на: 19 Авг, 2007 11:18 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
В Енотеката съм бил два пъти, все канен от приятели с доста по-големи финансови възможности.

Моите 5 стотинки по темата: Префърцуцня!


 Profile  
 
 Рецепта: Eнотека Уно
Сготвено на: 20 Авг, 2007 9:46 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
В Енотеката съм бил два пъти, все канен от приятели с доста по-големи финансови възможности.

Моите 5 стотинки по темата: Префърцуцня!


Аз само 2 стотинки ще дам: Прав си.
Всички казват, че в градината било хубаво, но се съмнявам, че ще дотичкам до там, предвид цените и личните ми впечатления.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB