Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:52 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Дек, 2007 12:57 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Страхотна кръчма ми препоръчаха в Панагюрище. Постояхме три дена, успяхме само 2 пъти да я посетим, че вечерите бяха заети от така традиционните предколедни банкети. Но пък на обяд се освинихме, окотихме и каквото се сетите. Не че имаше някакви страхотни изненади като меню и специфични някакви манджи, но пък беше страшно вкусно, в големи количества (а това си е важно за Мацов) и прилично евтино.

Шкембе-чорбата ми направи страхотно впечатление. Толкова вкусна, че и малкото Коте яде.
Мацов пък експериментира с някаква "Манастирска салата", която странно беше съчетала в себе си гигантски боб, настъргани моркови, кисели краставички, лук и някакъв колбас. Беше странна, но приятна на вкус.

Най-оригиналното в кръчмата обаче бяха печените на място бели и черни хлебчета. Направо е невероятно да ти донесат топлото шкембе с топло хлебче, поръсено със сусам или кимион, в зависимост от цвета.

А иначе Панагюрище е странен град. Един от малкото в България с такъв размер и със страхотна икономика. А резултатът за благоустройството на града е трагичен. Запуснати сгради, копторчета, никакви екстри по главния площад. Да не говорим за културно-историческата част, особено Историческия музей, в който щяхме да докараме до припадък продавачката на билети, защото искахме да си купим такива и да разгледаме музеите - толкова рядко имат посетители там.

Но пък за сметка на тези липси и недостатъци кръчми и кафенета бол, вярно не съвсем читави повечето, но пък и доста добри някои. Независимо от вида им, обаче, всичките пълни с добре облечени граждани и гражданки.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Авг, 2009 11:29 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Вчера минахме през Панагюрище и решихме да проверим как стоят нещата в тази кръчма.
Радвам се да споделя с вас, че кръчмата си е още там, сега имаше и хубава градина, а качеството е все така добро. Пак се освинихме с току що изпечените хлебчета, боб, скари, салати.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB