Един от наистина малкото истински вегетариански ресторанти в София. Предлагат само веганска и лактовегетарианска кухня. Заведението се намира на Врабча 24 в първия етаж на стара къща. Обстановката е свежа с леки намигвания към индийското, както и музиката и, естествено - храната.
При напитките се набляга на много видове чай, бира има само два вида, а виното се предлага само греяно т.е. един вид. Не става за бизнес обяд, но за хапване през обедната почивка "се е утеп
ало".
Прави впечатление, че всички ястия с ориз са сготвени само с басмати, дори и тези, които се именоват ориз по италиански, ориза по хавайски и т.н. Това по мое мнение не е недостатък, а една симпатична еклектика.
Следва да отбележа нещата, които ми харесаха:
Хумус с мариновани патладжани
Най-хубавият хумус, който съм опитвал.
Ориз по италиански
Много приятен на вкус, мноооого леко разварен, но не разкашкан.
Кюфтенца от елда със салата Табуле
Никога не съм предполагал, че гречка може да ми хареса. Не знам как бяха направени без яйца, но имаха вкус на бухтички.
Салата Табуле
Магданозът и беше в повече, но бива. Ще повторя.
Две от ястията не ми харесаха:
Хавайско слънце - ориз с ананас, моркови, кокос и соеви кълнове и Ориз с моркови, царевица, маслини и соеви кълнове.
Държа да отбележа, че готвят леко безсолно, но който иска, да си соли.