Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Окт, 2019 10:01 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 11 Май, 2010 11:30 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вчера вечеряхме в учебния ресторант "Таланти". Хората бяха изключително отзивчиви, дори дойдоха на работа специално заради нас (студентите готвят само на обяд).
Преди това ме разведоха из комплекса и лично се убедих в това, колко е добра базата на колежа.

За съжаление, нямахме възможност да опитаме много неща, защото макар ресторантът да се води гурме и фюжън, порциите са си сериозни и с една може да се засити някой освирепял от глад.
Докато чакахме да ни донесат поръчката, ни донесоха филийка с мус от сирене и пяна от цвекло.
Малкият злоядец си поръча пица Маргарита, Шефът - канелони с гъби и спанак, а аз реших да изпитам децата с ризото с два вида месо (пилешко и свинско).
Досега не ми се беше случвало да ми поднесат толкова добре сготвено ризото в заведение! А какъв аромат имаше...

По принцип не взимам десерт на вечеря, особено, когато ми е харесало основното ястие, но не устояхме на името "Шоколадово трио". Поднесоха ни трюфел от горчив шоколад, мус с шоколад и мус с кафе и шоколад. За любителя на бира имаше ванилов сладолед с горещ шоколадов сос, а от заведението ни поглезиха с трюфели от бял шоколад в коричка от препечен кокос.

Относно напитките: ресторантът има впечатляваща винена листа. Избата им е много хубава, там дори се провеждат важни срещи. За по-малки компании или прекалено многото шофьори предлагат и малки бутилчици.

Съжалявам най-много за това, че не бяхме с приятели от форума, но може би по-натам ще заформим една среща на съфорумци от Добрич и Варна.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2010 12:21 am Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Само да добавя, че сметката беше 20 лв като в нея напитките бяха: една голяма Згорка, една кола и един сок Капи.

Наистина препоръчвам този ресторант на всеки любител на висшата кулинария.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Ное, 2010 6:01 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Юли, 2007 11:12 am Чет
Мнения: 5
Темичката е стара, но просто искам да си изкажа впечатленията от тази кулинарна академия. Миналата година им пуснах мейл с молба за малко повече информация относно любителските им еднодневни курсове, но така и не ми върнаха мейл. Май само местоположението (Добрич) свързва това кулинарно училище с България. Тотална незаинтересованост. Май и почти всичките им курсисти са им чужденци...


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Ное, 2010 9:02 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Ное, 2010 8:46 pm Пон
Мнения: 1
Location: Bulgaria
Към dunedanetz:
По принцип посещавам форума на БГ Кулинар заради интересните теми, но тук е поводът и да се регистрирам.
Съжалявам да науча за подобен случай, стандарт в кулинарната академия е да отговаряме веднага на всяко запитване. Сигурен ли си, че писмото е стигнало до нас?
В никакъв случай не сме "незаинтересовани", напротив, винаги се радваме да се срещаме с хора с интереси в областта на кулинарното изкуство. Предлагам да ми пишеш на Лични с координати, за да мога да проверя какво се е случило. Благодаря ти!

Благодаря и за отзивите за ресторант Таланти!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB