Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 27 Юни, 2019 6:01 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 25 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Ное, 2011 12:52 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 24 Юли, 2010 1:16 pm Съб
Мнения: 113
Location: София
Освен бистрите очи:

- Хрилете трябва да са ярко червени.
- Рибата трябва да е лъскава и хлъзгава. Ако е матова, е стара.
- Рибата трябва да има свежа морска миризма, като миризмата на водорасли. Ако мирише "на риба", е за боклука.
- Като натиснеш с палец тялото на рибата, усещането трябва да е като при силикон. Месото, където си натиснал, трябва да възвръща формата си веднага.
- Не трябва да има паднали люспи.

При филетираната риба е по-сложно. Без да си я помирисал, не те съветвам да я купуваш.

Под прясна риба се има предвид риба, която е уловена преди не повече 48-72 часа. Естествено през това време трябва да е съхранявана правилно (върху лед). Ако не е съхранявана така, не е прясна.
Като правило, не купувай риба в понеделник. Корабите не излизат в неделя, така че рибата в магазина в понеделник, вероятно е от миналия петък.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 25 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB