gotin написа:
А пробвала ли си вариант със стар лук, за да става и през времето, когато няма пресен?
И как би трябвало да се сложи, настърган, нарязан на ситно, смлян с пасатор или блендер?
Пробвах и със стар лук, на мен така ми харесва повече, но за останалите е по-тежко. Пък и пресен лук вече има през цялата година (не е трудно да си отгледате малко зелен лучец в чашка с вода).
Лукът е нарязан наситно (в рецептата го пише). Ако перата са малки и тънки - е по-лесно, ако са по-широки, тогава ги цепвам надлъжно и чак след това режа напречно.
Обаче нищо не пречи да пробвам и с блендера, може пък да ми хареса
Quote:
Ароматът на сока на лайма много се отличава от този на лимона, има ли голямо значение това за твоята рецепта?

Не знам, досега не съм опитвала лайм, цената му все още е доста висока за мен, а и не винаги го има в кварталния супермаркет
