Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Дек, 2018 7:24 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Авг, 2005 8:47 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
2 патладжана (общо олколо 600-700 г)
1 скилидка чесън, смачкана с малко сол
4 с.л. тахан
1/4 ч.ч. смлени бадеми или кайсиеви ядки (аз нямах и не сложих никакви ядки)
сокът на половин лимон
1/2 ч.л. млян кимион
2 ч.л. пресен джоджен (половината листенца - нарязани, другата половина се оставят цели за украса)
2 ч.л. зехтин
сол и прясно смлян черен пипер

Птладжаните се измиват, подушават, отстраняват се дръжките им. Пекат се в тавичка във фурната около 40-50 мин (или в микровълновата около 10 мин). След като малко поизстинат, се обелват, накъсват на големи парчета и се слагат в гевгир, за да се отцеди сокът им. След 30-40 мин се доизцеждат на ръка и се слагат в процесор или блендер.
Добавят се останалте съставки.
Всичко се смила.
Готовият дип се украсява с цели листенца прясна мента.

Поднася се с арабски хляб или препечени филийки.

От книгата Vegetarian


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Авг, 2005 10:25 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:facelick: Ммм, звучи чудесно, малко ми напомня на Баба Гануш. Непременно ще се изпробва!
[hide]Как прокара кимиона покрай митницата :twisted:..[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2005 10:20 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Всъщност, ако обичате кьопоолу с вкус на тахан халва, значи това е вашата рецепта.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2005 11:48 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
[hide]Сложих само 6 зрънца кимион ;) [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2005 12:19 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
На мен ми харесва комбинацията от тахан и патладжани,стига да е в умерени количества разбира се.. :facelick:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB