Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:36 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Сеп, 2005 10:38 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Случайно открих този дресинг (Внимание, не е тестван):

1 скилитка чесън
1 стрък розмарин
лентичка лимонена кора (сантиметър на два)
3/4 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. лимонов сок

Пресованият чесън, розмарина и лимоновата кора се поставят в подходящ съд. Изливат се зехтина и лимоновия сок. Съдът се запечатва добре и се оставя в хладилника. Употребява се до седмица, разклаща се преди употреба.

Подходящ за морски дарове, паста, зеленчуци и др. Списание Меню (бр. 3) предлага подобна комбинация да се използва и за тиква.


Last edited by полуобувка on 09 Сеп, 2005 10:24 am Пет, edited 2 times in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 10:14 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
полуобувка написа:
Случайно открих този дресинг:
A опитвал ли си го :roll:?


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 10:20 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Очаквам в най-скоро време да се появи и нещо за албанския реотан. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 10:23 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
MR.LAZY написа:
A опитвал ли си го :roll:?


Не съм :oops:. Редактирах рецептата да се знае, че не е пробвана още.


 Profile  
 
 Рецепта: :)
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 2:40 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Авг, 2005 10:50 pm Съб
Мнения: 32
Нещо не мога да се прежаля да сготвя морски дарове............
:oops:
Ядох веднъж една отвртителна пица и от тогава ме е страх дори да ги опитвам. Не знам какво и бяха сложили. :x
Даже и рибите не съм гиготвила много, та вчера правих справки из форума :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 3:24 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Може би с печени или варени картофи ще е много вкусно.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 3:27 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Предполагам, че и с малките октоподчета няма да е хич зле! Или пък със скаридки!


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 3:57 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Смятам да го ливна върху твоята Оризена салатка с риба тон и чушки в аранжимент за фусили ВНС (Възможно Най-Скоро)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 8:57 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не съм я пробвал салатката с подобен сос, но ти опитай, пък после кажи как е било и дали си още жив. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 11:16 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Алеко написа:
Не съм я пробвал салатката с подобен сос, но ти опитай, пък после кажи как е било и дали си още жив. :mrgreen:


ОООХ, снощи преядох тежко: замених ориза с фусили, както се бях заканил, но си направих паста с риба тон, използвайки съставките от твоята салатка. Няма да си кривя душата, не стана добре, поради груби процедурни грешки от моя страна. Филифьонката категорично отказа дори и да опита.

И тук се намесва чесновия дресинг. Велико е. Като настъргах и едно доматче... :belly: . Сега съм си взел и за офиса.
[hide]
В случая с твоята салатка: защо пък не, бездруго ползваш лимон и зехтин.
[/hide]

Бележка под черта: поради липса на розмарин, сложих 2-3 щипки сушен босилек.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 11:39 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
полуобувка написа:
... Филифьонката категорично отказа дори и да опита...


Ха, издаде се! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 12:25 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Алеко написа:
полуобувка написа:
... Филифьонката категорично отказа дори и да опита...


Ха, издаде се! :mrgreen:


Това беше целта ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 2:55 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
полуобувка написа:
ОООХ, снощи преядох тежко: замених ориза с фусили, както се бях заканил, но си направих паста с риба тон, използвайки съставките от твоята салатка. Няма да си кривя душата, не стана добре, поради груби процедурни грешки от моя страна. Филифьонката категорично отказа дори и да опита.

И тук се намесва чесновия дресинг. Велико е. Като настъргах и едно доматче... :belly: . Сега съм си взел и за офиса.
[hide]
В случая с твоята салатка: защо пък не, бездруго ползваш лимон и зехтин.
[/hide]

Бележка под черта: поради липса на розмарин, сложих 2-3 щипки сушен босилек.
Я, направо пусни рецептата за тая паста, че като гледам, то си се е получило ново ястие с албански сос.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 3:04 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
MR.LAZY написа:
Я, направо пусни рецептата за тая паста, че като гледам, то си се е получило ново ястие с албански сос.


Ще изчакам - определено има нужда от оптимизации.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB