Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Авг, 2018 9:30 pm Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Окт, 2005 1:44 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Сос за спагети (макарони)

2 гл лук
2 скилидки чесън
1 кубче бульон
200 гр шунка
200 гъби
100 мл бяло вино
200 мл течна сметана
сол
черен пипер
риган (майоран)


. В малко олио (зехтин, масло) се запържва лука и чесъна, които са нарязани на дребно
. Добавяме гъбите и кубчето бульон и виното... Докато се изпари водата от гъбите ...
. Прибавяме шунка .. оставяме още 10 мин
. Сол, черен пипер, сметана .. Оставя се само колкото да кипне сметаната.. след което се маха от котлона и се оставя да постои под капак поне 5 мин

* Чесъна го пресовам или режа на ситно.. Лука предпочитам да е по едричък .. Бульонът е гъбен или "Вълшебното кубче" на Магги (босилек+магданоз)... Понякога не слагам гъби (когато забравя да купя :-( ) или няма шунка ...може да се сложат кренверши или бекон Сметаната може да е заквасена, но наи-добре е с течна придава един сладникъв вкус .. Подправките може които на вас ви харесват ...Когато правя този сос.. Оставям лука и чесъна 20 мин да се задушават под капака.. гъбите пак 20 мин ..


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Окт, 2005 9:51 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много ти благодаря ,сосът със сигурност е превъзходен!Правила съм подобен , с бекон. :) И винаги с босилек..голяма съм консерва явно.Ще опитам с майоран ,мерси за идеята! :)

[hide]Едно нещо не ми е съвсем ясно-пишеш че задушаваш лука 20 мин. и гъбите също.Предполагам нямаш предвид общо 40.. :oops: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Окт, 2005 1:28 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Всъщност горе долу 30 мин си отиват .. Никога не съм засичала .. Но като се замисля може би са само 20 мин общо тогава това прави по 5 мин за лука, 10 за гъби, 5 за сметана .. Трябва някой днен да засека :)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2007 1:12 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Вчера се сдобих с течна сметана за готвене и произведох соса. Нямах гъби, замених с гъбен бюльон. По-лошото беше, че нямах и шунка/кренвирши/салам, но пък открих едно силно замръзнало пакетче ролца от "раци". Сосът стана страхотен. :clap: Марабу
Допускам, че и в оригинал е супер.
Ще го пробвам когато набавя всички материали.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2007 2:19 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Маца благодаря и се радвам, че Ви е харесал :)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2010 9:48 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Окт, 2010 9:40 am Пон
Мнения: 3
Aз лично изпробвах тая рецепта! Мога само да кажа , че е мнооооого добра 10X :ban: :) :)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2010 5:02 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Добре дошъл, Hirurga! Марабуто си е майсторка, не можем да отречем.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google Adsense [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB