Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Яну, 2018 12:14 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
 Рецепта: Песто
Сготвено на: 09 Окт, 2005 1:06 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Понеже е сезонът за поготовка на зимнината реших да ви предложа моят вариант на ПЕСТО. Един ден случайно намерих разрешението на проблема: много босилек , който доста бързо започва да изгнива, ако не се се преработи.

ПЕСТО
Измива се босилека, смила се (няма значение с какъв уред), добавя се зехтин, масло (идеята е да не стане течно, а да има консистенция на пастет за мазане, а маслото се втвърдява после), сол на вкус , няколко скилидки чесън, няколко сушени домата и се прибира на хладно.

Аз го държа в хладилника вече четири месеца и го използувам за сосове, спагети, тестени изделия, пици, дори и намазан на крекер. Видоизмених оригиналната рецепта, която е с прибавка на пармезан и кедрови ядки и вместо тях сложих масло. Съвсем случайно, просто зехтина се беше свършил и беше останало съвсем малко, на дъното на бутилката. :cry:
Получената паста може също да се замрази, но имайте предвид че вкусът й се променя след размразяването.


 Profile  
 
 Рецепта: Песто
Сготвено на: 10 Окт, 2005 9:25 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Това за намазване ми се вижда божествено...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB