Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:39 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 16 Ное, 2005 11:29 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Чатни е индийски сладко-кисел сос. Обикновено се приготвя от плодове, оцет и много подправки.
Това с дюли стана толкова вкусно, че леля ми, която не харесва индийски 'буламачи', си занесе едно бурканче чатни вкъщи 8).

300 г дюли
80 г захар
80 г кромид лук
50 г стафиди
2 карамфилчета
1/2 пръчица канела
1/2 ч.л. синапено семе (имах черен синап)
1/2 ч.л. кориандър на зърна
парче пресен джинджифил, колкото голям лешник
125 мл винен оцет
125 мл вода

Дюлите се обелват, почистват от семето и се нарязват наситно. Варят се на слаб огън с останалите съставки, докато омекнат.
Отстраняват се джинджифилът и канелата.

Използвах пюре от дюли, 500 г. Останалите съставки се удвояват, с изключениа на оцета, който е повече само с 50% и водата (30%).
Сложих и 1 ч.л. сол.

Това чатни се поднася с печено месо, птици и дивеч. Аз лично бих гарнирала с него и мазна миризлива риба (шаран, например).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB