От Германия получих книжка с рецепти на ей тоз младеж:
Казва се Тим Мелцер и води готварско предаване по телевизия VOX. Гледал съм го, много е добър.
Та от неговата книжка ви предлагам 4 вариации на тема масло:
Масло с хрян и мед
125 г размекнато масло
2 ч.л. хрян от бурканче (вероятно става и с прясно настърган)
1 ч.л. мед
1 ч.л. лимонова кора, настъргана
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху хартия за печене и се оформя на руло, дебело колкото ви душа иска. Слага се в хладилника да стегне.
Върви с телешки стекове на скара.
Масло с чесън и пипер
125 г размекнато масло
1 нарязана на ситно скилидка чесън
2 ч.л. зърна зелен пипер, начукани на едро
1 ч.л. коняк
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Процедура на приготвяне - виж по-горе.
Това бих го пробвал с пернато.
Масло с джинджифил и моркови
25 г обелен и ситно настърган морков
25 г обелен и ситно настърган джинджифил
125 г размекнато масло
лимонов сок на вкус
1 ч.л. естрагон
Процедура на приготвяне - виж по-горе.
Със сьомга дали ще върви?
Масло с орехи и Горгонцола
125 г размекнато масло
50 г Горгонцола, настъргана
25 г печени орехи, начукани
сол и черен пипер на вкус
Процедура на приготвяне - виж по-горе.