inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 18 Яну, 2017 4:42 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Фев, 2006 6:36 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
Направих го. Mисля, че се получи доста добър, но все още е топъл и истинските му качества ще се проявят като отлежи. На цвят стана малко по-светъл от оригиналния и не е толкова лютив умишлено.

Според съдържанието на оригиналното шише китайски сладко-кисел сос има:оризов оцет, чили, сол, чесън, захар, вода, сливи, пшенично нишесте.

Ето моята импровизирана рецепта:

Едно бурканче от детска храна конфитюр от джанки го размих с около 100 гр. вода, добавих 1 ч.л. чесън на прах, половин малка главичка настърган лук, 1 печена червена пиперка, 2 ч.л. нишесте, 3 с.л. ябълков оцет, черен пипер, сол, 1/2 ч.л. кориандър. Всичко го пасирах и варих от момента на завиране 3-4 мин.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Фев, 2006 7:11 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
dipemi написа:
Според съдържанието на оригиналното шише китайски сладко-кисел сос има...
Винаги съм си мислел, че китайците забуркват сосчетата на място (в ресторантите), а то му намерили цаката.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB