Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Окт, 2019 11:54 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Юни, 2006 5:16 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Или майонеза с чесън.

6 средни скилидки чесън
сол
2 жълтъка
1/2 ч ч зехтин (около)
2 ч л лимонов сок или естрагонов оцет
пипер

Пресовайте скилидките чесън в неголяма купа. Прибавете щипка сол,
после жълтъците едновременно и разбийте докато се смесят.

Бавно наливайте зехтина, като за майонеза, разбивайки непрекъснато. Когато сосът започне да се сгъстява прибавете лимоновия сок или оцет, като продължавате да прибавяте зехтин постепенно - достатъчно от него сте сложили, когато сосът стане плътен.
Прибавете пипер, разбъркайте. Сервирайте със студени меса.
Получава се 1 ч ч за 4-5 сервирания .

Източник:http://www.recipezaar.com/

:)


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юни, 2006 1:33 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Т.нар. 'класически' сос Айоли трябва да е по-рядък от майонеза (от купешкия и вариант :mrgreen:). Консистенцията е като на рядко кексово тесто. Затова, ако сосът се сгъсти, се разрежда с малко вода.
[hide]Познавам хора, на които класическият вариант им прилича на :puke2: и предизвиква съответната реакция, та затова е добре да се подготвите... :mop: [/hide]
Сосът е много вкусен и го използвам към печени и варени риби, че с месата сме малко на Вие, както и с варени картофи. М-м-м-м :facelick:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 11:57 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Сосът е много вкусен и го използвам към печени и варени риби

И да се топят аспержи, които много коментираме напоследък, също, стават мноого годни за мезе


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB