Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:07 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
 Рецепта: Сос Тартар
Сготвено на: 16 Юни, 2006 5:13 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
100 г майонеза
1 с.л. бяло вино
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. горчица
1 с.л. сметана
1 щипка пудра захар
2 кисели краставички, нрязани на малки кубчета
жълтъкът на 1 сварено яйце, стрит на много фини трохи
1 ч.л. ситно нарязан кромид лук
сол, черен пипер

Всички съставки се смесват.
Сосът се държи в хладилника до поднасянето му.

Поднася се с постни варени, пържени и панирани риби, пилешко месо. Задължителна съставка на фишбургера на Макдоналдс :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Сос Тартар
Сготвено на: 09 Фев, 2009 9:39 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Да, днес си поисках точно там такъв сос и мнооооого ми хареса :facelick:
Трябва и аз да направя!


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Сос Тартар
Сготвено на: 24 Мар, 2011 8:03 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 24 Юли, 2010 1:16 pm Съб
Мнения: 113
Location: София
В някои варианти на този сос се слагат и каперси.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Сос Тартар
Сготвено на: 28 Апр, 2011 2:05 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Апр, 2011 5:33 pm Сря
Мнения: 9
sylt написа:
В някои варианти на този сос се слагат и каперси.



хич не ги обичам тези каперси :puke:


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Сос Тартар
Сготвено на: 28 Апр, 2011 4:35 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Е, малко с по-специфичен вкус са, но чак да са отвратителни...


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Сос Тартар
Сготвено на: 03 Май, 2011 7:43 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Основният вкус на каперсите е кисел. Аз ги използвам за компенсaция при рецепти със сладки компоненти като лук, чушки, тиквички или стафиди, например. Обикновено са постоянна съставка на сос тартар, където заедно с краставичките подкисляват майонезата и яйцата.

Бялото вино не е задължително, може да се сложат повече яйца. Но всичко си остава въпрос на вкусова хармония и зависи от готвача.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Сос Тартар
Сготвено на: 17 Апр, 2012 11:58 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 17 Апр, 2012 2:25 am Вто
Мнения: 3
и горчицата не е задължителна, даже за първи път виждам да се слага горчица.Като прибавите горчица соса няма да е бял какъвто трябва да е по принцип а ще стане.............


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Сос Тартар
Сготвено на: 17 Апр, 2012 12:22 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
В МкД слагат горчица в тартара или поне аромат на горчица, но те са майстори на химията :).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB