Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 15 Ное, 2019 3:47 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Авг, 2006 1:23 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Дип с артишок и спанак
ImageImage

Моя приятелка наскоро ме черпи със страхотен дип, много лесен и вкусен. Веднага пробвах да го приготвя и след потресаващите резултати (не можах да дигна семейството от масата 1,5 часа, а обикновено се изпаряват след най-много 15 мин), бързам да споделя и със запалените кулинари от форума. Понеже дипът е много вкусен се надявам да не сте ми много сърдити, че не съм се появявала страшно дълго.

Съставки:
1. Бурканче консервирани ситно нарязани артишоци/артишокове 250-300 гр
(може и да ги задушите и почистите сами, около 6-7 големи ще са достатъчни)
2. Около килограм пресен спанак измит и ситно нарязан
(приятелката ми каза, че понякога слага половинка)
3. 2 пакетчета Сирене Крема (от американското Филаделфия) 450гр
4. 3 шепи настърган кашкавал (може да се използва част пармезан)
5. Любими подправки ( з слагам червен пипер, шарена сол и пресен босилек)

Приготвяне:
Всичко се омесва в йенаглас купа, аз задушавам спанака за 2 мин в микровълновата преди да го объркам с артишока, после 2 шепи от кашкавала, подправките и накрая крема сиренето.

Разбърква се добре, размеква се кремата (за 30 сек в микровълновата или нормална фурна) и се рабърква пак, поръсва се с останалия кашкавал и се запича в умерена фрна докато кашкавала стане златист (20 мин).

Може да се яде топъл или студен, като салата, като дип с царевичен чипс или сухарчета, или върху чеснови хлебчета (запечени филийки намазани с смес от разтопено масло, чесън, зехтин и чубрица или плесен босилек, и леко поръсени с кашкавал).

:ordber: Мммм И Студена Бира! :ordber:

Добър Апетит!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 10:43 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ох! Ако не ми беше толкова горещо и не бях и без това пред припадък, щях да се гътна само при мисълта на тази вкуснота!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 10:48 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Този дип наистина е много вкусен, с хубав хляб направо си е за преяждане.
И така е най-добър - само със сирена, защото съм мяркала рецепти с майонеза.

:) :)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 11:01 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Каква майонеза, кви 5 лв.? Направо би било кощунство! Браво на приятелката на Вещица и благодаря на самата нея, че ни я предостави!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 11:05 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Уау, това ще да е голяма вкусотия, айде, пак се покапах... :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 12:36 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:claq: Урааа! Вещица отново е тук със своите кулинарни магии :chefa: :mexwave:

И един тъп въпрос: тази прелест за колко порции е?


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 11:36 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
biskvitka написа:
:claq: Урааа! Вещица отново е тук със своите кулинарни магии :chefa: :mexwave:

И един тъп въпрос: тази прелест за колко порции е?


Мерси за горещото посрещане.
А за порциите.....Ами ако е предястие е за 8-10 души, а моето 4-членно семейсто го яде за вечеря и остана малко за следващия ден. Хубавото е че го правиш веднъж и можеш да го съхраняваш 1-2 семици (не че се задържа толкова)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB