Дип с артишок и спанак
Моя приятелка наскоро ме черпи със страхотен дип, много лесен и вкусен. Веднага пробвах да го приготвя и след потресаващите резултати (не можах да дигна семейството от масата 1,5 часа, а обикновено се изпаряват след най-много 15 мин), бързам да споделя и със запалените кулинари от форума. Понеже дипът е много вкусен се надявам да не сте ми много сърдити, че не съм се появявала страшно дълго.
Съставки:
1. Бурканче консервирани ситно нарязани артишоци/артишокове 250-300 гр
(може и да ги задушите и почистите сами, около 6-7 големи ще са достатъчни)
2. Около килограм пресен спанак измит и ситно нарязан
(приятелката ми каза, че понякога слага половинка)
3. 2 пакетчета Сирене Крема (от американското Филаделфия) 450гр
4. 3 шепи настърган кашкавал (може да се използва част пармезан)
5. Любими подправки ( з слагам червен пипер, шарена сол и пресен босилек)
Приготвяне:
Всичко се омесва в йенаглас купа, аз задушавам спанака за 2 мин в микровълновата преди да го объркам с артишока, после 2 шепи от кашкавала, подправките и накрая крема сиренето.
Разбърква се добре, размеква се кремата (за 30 сек в микровълновата или нормална фурна) и се рабърква пак, поръсва се с останалия кашкавал и се запича в умерена фрна докато кашкавала стане златист (20 мин).
Може да се яде топъл или студен, като салата, като дип с царевичен чипс или сухарчета, или върху чеснови хлебчета (запечени филийки намазани с смес от разтопено масло, чесън, зехтин и чубрица или плесен босилек, и леко поръсени с кашкавал).
Мммм И Студена Бира!
Добър Апетит!