Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 02 Юли, 2020 9:48 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Фев, 2007 5:35 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Сосът от синьо сирене е популярен салатен дресинг в САЩ. Той обикновено се приготвя от майонеза, синьо сирене, мляко, оцет, захар, лук на прах, суха горчица и чесън на прах. Повечето големи производители на сосове и ресторантската продукция правят варианти от горните продукти. Особено популярен е като сос към пилешките крилца Бъфало / люти крилца / и панирани миди.

Продукти

1/2 ч ч сметана
1/2 ч ч натрошено синьо сирене
1/2 ч ч майонеза
1 ч л бял оцет
1 скилидка чесън, смачкана


Смесете продуктите в блендер или кухненски робот / може да се използва и тел за разбиване/. Разбива се, докато стане гладко. Покрива се и се държи на студено до седмица.

За олекотяване може да замените майонезата с кисело мляко.

Източник


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2007 9:13 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA, ще може ли да дадеш и рецепта за тези крилца, моля? Да опитаме всичко накуп 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 3:50 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Разбира се - ето тук.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 4:22 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:mexwave: , IPA


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 9:40 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Знам, че вероятността да направя това сосче или пък крилцата е много малка, но въпреки това и аз като Бисквитката - :mexwave: Ипа!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Фев, 2007 11:15 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Всъщност те стават лесно и бързо, въпреки всичкото писане. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Фев, 2007 11:01 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Сосът е идеална добавка и за риба, не само за крилцата. На мен ми беше леко солен, но може и да съм прекалил с дозата.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 11:06 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
На мен ми беше леко солен, но може и да съм прекалил с дозата.


Сините сирена са соленички на вкус, особено за хора които ядат безсолно. Това може да се коригира чрез добавяне на мляко, сметана или майонеза.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 11:18 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Всъщност, грешката беше моя - направих соса и ми се стори безсолен, затова го посолих. После реших, че сиренето е малко и добавих и още сирене :oops:

Обаче направих голямо откритие: след като добавих втората порция сирене, то остана на малки бучици и така сосът имаше по-приятен вкус, сиренето се усещаше във всяка хапка.

По съвет на Марабу добавих и малко Уорчестър и дижонска горчица, определено стана много вкусно 8) :belly:

IPA, Mарабу, благодаря!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 11:42 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Биски, ти си сладур отвсякъде. :hug:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 12:39 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
Сосът е идеална добавка и за риба,

Сосът е направо трепач! Превъзходен е и със задушени зеленчуци - в моя случай броколи, моркови, целина и брюкселско зеле.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 4:19 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
... Превъзходен е и със задушени зеленчуци - в моя случай броколи, моркови, целина и брюкселско зеле.


Тука има нЕк'ва грешка! Протеини трябват, протеини! :knife: :eat:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 7:18 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Протеините са у синьото сирини, бре, хищник с хищник :lol:
И с чисти броколи как ще върви... :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 8:19 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
И зелетата имат пУртеини :mrgreen: - главесто зеле, карфиол, броколи и прочие...


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 8:20 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Куцо пиле написа:
хищник с хищник :lol:

Той не е хищник, той е вампирясал


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Фев, 2007 11:52 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Що да съм вампирясал, бе? Никой ли не помни вече вкуса на истинската квачка?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB