Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Дек, 2018 12:33 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Фев, 2007 12:26 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
450 г червени люти чушки, ситно нарязани

2 ч ч дестилиран бял оцет

2 с л сол


Смесете чушките и оцета в малка тенджера и загрейте, разбъркайте и солта и оставете да ври на слаб огън 5 мин. Преместете от котлона, изстудете и прелейте в блендер. Пюрирайте и изсипете в стъклен съд. Оставете за две седмици в хладилник.

Прецедете соса и регулирайте консистенцията чрез добавяне на още оцет ако е необходимо.


От това количество се получават 2 ч ч .

Източник


Last edited by IPA on 05 Фев, 2007 3:44 pm Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 12:32 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Е това не беше честно, колежке язваджийке. Ще го направя, пък после като се загърча, ти ще ми носиш алмагел :P


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 12:38 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Чакай да пусна рецептата за Бъфало крилцата, тогава и двете ще се гърчим. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 2:20 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Смесете чушките и оцета в малка тенджера и загрейте, разбъркайте и солта и оставете да ври на слаб огън 5 мин. Преместете от котлона, изстудете и сипете в блендер. Пюрирайте и изсипете в стъклен съд. Оставете за две седмици в хладилник.


Езиковата полиция предупреждава: Сипва се пЕсък, течности се на-из-по-ливат. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 2:27 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Кво значи "дестилиран бял оцет", моят ябълков дали се вписва в таз категория :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 3:22 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ябълковият оцет се прави чрез двойна ферментация на ябълков сок.

Дестилираният оцет е направен чрез оцетна ферментация на разреден дистилиран алкохол.

Тук го намерих.

Езиковата полиция, а парчетата чушки?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 3:40 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Езиковата полиция, а парчетата чушки?


Щом е сос, значи се лее, независимо от съставките и гъстотата!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 3:46 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Слушам. :plz:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB