Сос Маринара
* 400 грама сварени(по-скоро леко попарени) и обелени домати
* 170 грама Доматено пюре, използвам на Олинеза
* 4 ч.л. нарязан пресен магданоз
* 1 скилидка намачкан чесън
* 1 ч.л. сух риган
* 1 ч.л. сол
* 1/4 ч.л. смлян чер пипер
* 6 с.л. зехтин
* 1/3 чаша ситно нарязан лук
* 1/2 чаша бяло вино
1. Поставете в блендър доматите, доматената паста, магданоза, чесъна, ригъна, солта и пипера. Оставете да се получи пюре.
2. В тиган или тенджерка задушете лука със зехтина за няколко минути. Добавете доматения сос и бялото вино
3. Варете 30 минути, като разбърквате
Сервира се топъл
|