Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 11 Апр, 2024 12:19 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Апр, 2010 4:03 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Фев, 2010 9:03 pm Нед
Мнения: 40
Location: гр СТАМБОЛИИСКИ
500г.чушки, 3-4глави кромид лук, 2скилидки чесън, 2с.л.олио, щипка захар,сол, черен пипер, 1с.л.оцет Чушките се изчистват от семето ,измиват се и се смилат заедно с чесъна и лука.Пържат се 15мин на слаб огън в олиото.Добавят се подправките и добре се разбъркват. Сосът е подходящ към печено овнешко месо.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Май, 2010 9:41 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
elena55 написа:
500г.чушки, 3-4глави кромид лук, 2скилидки чесън, 2с.л.олио, щипка захар,сол, черен пипер, 1с.л.оцет Чушките се изчистват от семето ,измиват се и се смилат заедно с чесъна и лука.Пържат се 15мин на слаб огън в олиото.Добавят се подправките и добре се разбъркват. Сосът е подходящ към печено овнешко месо.


Може би е подходящо да се спомене точно какъв сорт и цвят са чушките...
Когато се каже само "чушки", това по подразбиране нищо определено не означава. Става я сно едва когато се каже: Сиврия, Долма, Капия и т.н., както и "червени" или "зелени".
Но ако се спомене единствено само "чушки", това би трябвало да означава, че няма никакво значение нито сорта, нито цвета.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB