Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:21 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Ное, 2011 4:12 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
Този сос го видях окгато бях в англия и там една жена го беше направила и рецептата беше следната

В малка тенджерка или дълбоко тиганче се запържват 1 2 супени лъжици брашно. Започва да се добавя мляко около 200 грама, постепенно. Когато стане хомогенна смес се добавя малко масло (около 10 грама) и около 150 грама кашкавал или докато не стане гъсто. разбърква се хубаво докато стане на сос. Хубаво е върху задушени зеленчуци, аз лично го пробвах и на месо става.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Ное, 2011 11:23 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Помниш ли какъв беше кашкавалът?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 3:09 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
чедър слагаха те само че аз го пробвах тук в България с кашкавал и пак стана почти същото и е по - евтино :) даже повече ми хареса


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 12:23 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Добре де, а това не е ли основен бял сос, Бешамел или каквото и да е там, което стандартно правим? И ако сега ревнете за кашкавала - да, и аз обичам да слагам кашкавал.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 1:58 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
може и това да е, като вкус беше различно, просто ми направи впечатление :)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 4:07 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Бешамел, ама без яйца.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 4:28 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
хм, прави сте, сега прочетох за Бешамела, да си призная не знаех как се прави. Нищо, ако искате го изтрийте като тема, ако искате го оставете :)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2011 5:40 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
А, защо да се трие, ние къде ще си чешем езиците :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2011 5:54 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
и това е вариант :) ей защо в този форум няма едно такова място ама за приказване на общо основание, гледах, не намерих, пък не знам дали по правилата имам право да пусна, че не съм ги чел :)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2011 10:01 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
mu6muro4ko написа:
и това е вариант :) ей защо в този форум няма едно такова място ама за приказване на общо основание, гледах, не намерих, пък не знам дали по правилата имам право да пусна, че не съм ги чел :)


Има, има:)

ето тук

Там е пълно с теми за раздумка и сладки приказки, но предимно с кулинарен уклон :)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2011 12:52 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
е да де. А аз имам предвид за дуеизливна тема - кой какво си му е на сърце :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB