Маца написа:
Не знам да има правило да се качват само авторски рецепти. Ако е така аз моментално ще се самоизключа, тъй като не съм никакъв автор, нямам претенциите да съм такъв, не създавам нови рецепти и изобщо не творя.
Истина е, че ако се публикува чужда рецепта трябва да се посочи източника по някакъв начин, защото наистина е некоректно.
И е добре човек да е пробвал рецептата, но не съм разбрала да е чак задължително.
Е, ако човек не е пробвал дадена рецепта и не е убеден в качествата й, какво основание има да я презентира пред много хора и то в кулинарен форум? Само защото му харесва названието, или състава?
Това е абсолютен нонсенс, извинявай, Маце...
Ако нямаш дадености да твориш, то поне можеш (и си го правила!) винаги да напишеш - направих тази и тази рецепта и много ми хареса, затова ви я представям с или без мои добавки и трансформации.
Така е коректно, нали?
Но да направиш един твърде слаб превод на рецепта от Интернет и да го публикуваш с единствената цел да погъделичкаш Егото си, това лично на мене не ми харесва...
Има и трябва да има морал и спазване на Нетикета при публикуване във форуми и клубове, независимо с каква насоченост са. Имаш ли нещо против това?