Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:32 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 19 Апр, 2005 3:54 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това е нещо като пастет. Много е вкусно, а пък се прави за броени минути (ако имате сварен боб, разбира се ;))
1 ч.ч. сварен зрял фасул (в оригиналната рецепта на Ayn от good-cook е бял, но става с какъвто имате) или една кутийка консервиран (водата се излива)
2 скилидки чесън (сложих на прах, което се оказа грешка, защото освен аромат, чесънът придава и пикантност)
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
5 с.л. зехтин
шепа магданоз
сол
черен пипер
1/4 ч.л. смлян кимион

Всичките съставки се пасират.
Дипа се поднася с арабски питки (като тия за дюнерите) или с препечени филийки.
Замених част от мазнината с вода - по-диетично е, но видът е :x (т.е доста воднист). За гости трябва да се спазват пропорциите.

:!: Внимание: този дип води ди пристрастяване; без да се усетя, излапах три дебело намазани филии.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB