[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Дефиниция на хранителната непоносимост
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 11 Юли, 2020 6:32 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Авг, 2007 10:41 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Авг, 2007 10:39 am Вто
Мнения: 2
Мога ли да усетя хранителните непоносимости?

Не бива да бъркате хранителните непоносимости с обикновенните алергии. Алергията е защитна реакция на организма когато вещество, което иначе е напълно безобидно навлезе в организма

Типична черта на алергията е внезапната и ,обикновено, силна реакция като например подуване на устните или гърлото, трудно дишане, непрекъснато кихане или обриви. Реакцията обикновенно се появява много бързо след консумацията на дадена храна. Така реакцията лесно се разпознава като алергия.обикновено хранителните алергии са сравнително редки и се срещат само сред малък процент от популацията. ImuPro300 теста не е създаден за да диагностицира тези алергии.


Много хора имат хранителни непоносимости без да го подозират


Положението с е напълно различно от това при алергиите. Хранителните непоносимости се срещат много често и обикновенно се развиват с времето. Предаването на непоносимостите посредством майчиното мляко на детето също е възможно. Симптомите на хранителните непоносимости са, обратно на алергиите, разнообразни. Могат до изглеждат като алергии и често да се появяват няколко часа или дори дни след консумацията на храната

Възможно е да имате непоносимост към, да речем, зелена салата, домати, картофи, мляко и т.н. Последствията са че непоносимостта натоварва имунната ви система, вреди на метаболизма ви и така може да причини проблеми със здравето – без изобщо по някакъв начин директно да го усетите.

Ето защо,факта че причина за здравословните ви проблеми често е вашата собствена диета, често остава неизвестен.
Независимо дали има налична хранителна нетърпимост , тялото създава Igg имуноглобулин, също наричан антитела.
Как може да бъде направено това?

Непоносимостите често зависят от многобройни фактори. Тези фактори включват полуфабрикати, често небалансирана диета, стрес, влияние от околната среда, употреба на алкохол или токсини, амалагама др. Така, чревната система е засегната и става проникаема за храната и нейните компоненти, срещу които, като срещу чужди тела, се бори имунната система. Систематичната консумация на несъвместими храни продължително стресира имунната система и значително натоварва тялото.

Много от непоносимостите са съпроводени от предпочитане именно на несъвместимите храни, които се превръщат в един вид наркотик за тялото и така се развива зависимост към продукта като последиците са: невродермити, мигрена, наднормено или поднормено тегло, гастро - интестионални и сърдечно – съдови болести, ревматизъм както и много други хронични болести или пък депресия и други психични отклонения.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Авг, 2007 12:13 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Мога само да се съглася напълно и да подкрепя написаното от nayden.
Човек много рядко е няасно с хранителните си непоносимости, докато нещата не излязът извън контрол. Само че при някои хора това става сравнително бързо, а при други чак в доста напреднала възраст.
За съжаление класическата медицина много рядко обръща внимяние на диетата на човек (е изключение на познатите "по-малко сол", "само черен хляб", "по-лако и нетлъсто" месо, "без пържено").
Аз лично пострадах много сериозно от реакция на имунната ми система преди да разбера какви са моите непоносимости :cry:


 Profile  
 
 Рецепта: ImmuPro е боклук!
Сготвено на: 14 Яну, 2009 4:15 pm Сря 



Уважаеми потребители на форума,

Бих искал да ви дам малко повече информация Найден и неговата работа като представител на тестове за "хранителен интолеранс". Работата на този човек се състои в това, да продава безумно скъпия и безмислен тест на доверчиви хора, като се възползва от надеждата им, че с този тест ще подобрят състоянието си. Той и малоумния му шев, Марин Ангелов не познават дори бегло сферата, в която се опитват да работят. Самият Найден е политолог и човек с изключително ограничено и забавено мислене. Марин Ангелов пък се представя за клиничен лекар, макар да е само лаборант. Тъй като аз самият съм завършил молякулярна биология смея да твърдя, че имунологията и алергологията са две доста специфични и трудни науки, а личното ми впечатление от Найден е, че не е прочел дори една книга в живота си, камо ли учебник по имунология. Същото бих могъл да кажа и за некадърните управители на фирмата- Марин и Росица Ангелови. Бих искал да поясня, че имам тази информация, защотото известно време работих с тези хора и за това на всички, които използват този форум бих искал да кажа- НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЛЪЖИТЕ НА ИМ! Самият тест далеч не ви дава реална представа какъв е вашият проблем и най- малкото не може да го реши. Тези хора обаче твърдят, че безполезната им "панацея" ще излекува дори и депресия, нещо, което граничи с идиотизъм. Все пак, ако сте решили, че така или иначе искате да се изследвате с кръвен тест за хранителен интолеранс, то трябва да знаете че в София вече се предлагат подобен тест в лаборатория Бодимед, а ако не се лъжа и в Цибалаб. Разликата обаче е в цената, а и надали искате да се окажете излъгани от банда мошеници.


  
 
Сготвено на: 14 Яну, 2009 6:10 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
За да не стане форумът място за уреждане на лични сметки, затварям темата. Сега като се замисля, този Найден беше оспамил доста форуми, за да пробутва тестове за хранителна непоносимост. Все пак, лок!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB