Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Сеп, 2019 2:11 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 514 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Next
Message
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 09 Фев, 2006 11:44 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
yosif написа:
IPA е на ход.
Благодарим за подробните обяснения, а сега давай новата загадка.


Добре ето.
Какво е това.

Image

:)

Ако не се вижда добре мога да кача още снимки.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 09 Фев, 2006 4:40 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Жокер - пак има връзка с царевица.

:)

Image


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 09 Фев, 2006 4:50 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
тамалес - сърми в царевичен лист или
енчиладас - в тортийяс


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 09 Фев, 2006 6:16 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
yosif написа:
тамалес - сърми в царевичен лист


Браво.
Ти си на ход отново.
:)


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 09 Фев, 2006 11:32 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Затегнете коланите! :mrgreen:
Какво е това, къде се прави?


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 10 Фев, 2006 10:02 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вид кана от полирано и рисувано дърво? Азия?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 10 Фев, 2006 10:28 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Алеко леко по на Запад :) Руско е то си му личи ,.. похлама ли бяха вид изрисувано... На това печелиш Олимпиада по Руски .. ама старост не радост :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 10 Фев, 2006 10:43 am Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Аман от съветски другарки :mrgreen:

Така е. ХОХЛОМА. Това е солничка "Царкиня-лебед" от серията "Куче-касичка" 8)

БРАВО!

Айде, Фъркай :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 10 Фев, 2006 11:13 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
За съветски незнам.. от 1989 няма Съюз...

Ми мен не ме бива по загадките... ще се пробвам

Image

Какво е ? За какво е? Откъде е ?


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 10 Фев, 2006 12:04 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Китайски? черен боб
Image
Also known as Chinese black beans or salty or salted black beans, they have a very strong, salty flavor...
Още една картинка...... и подробности


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 10 Фев, 2006 1:03 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Да е жив и здрав чичо Google. ..Да това е ...Bist du drin :arrow:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 10 Фев, 2006 1:27 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
yosif написа:
Аман от съветски другарки :mrgreen:
Не си уцелил мястото за съветски и руски загадки (в Бон Апети може и да хванат дикиш, но тук хакерките са с произход Горбачево). Ще трябва доста да се постараеш за следващата ;).


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 10 Фев, 2006 10:47 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
... Широка страна моя родная,
много в ней лесов, полей и рек.
Я другой такой страны не знаю
где так
... много загадок 8)

Ожидайте прямого подключения из страны где солнце никогда не заходит! :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 11 Фев, 2006 10:46 am Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Новата загадка...
Какво е това? Как се прави и от какво?
Image
:mrgreen: Атака в мрака! :mrgreen:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 11 Фев, 2006 4:11 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Разноцветный мармелад,
приготвя се от плодове с високо съдържание на пектин, които се варят, докато станат на пюре, изливат се в широка тава и се оставят да се стегнат. Нарязва се на кубчета. Може да се остави да се стегне и във формички.

Използва се за украса на торти и сладкиши.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 11 Фев, 2006 4:27 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
yosif написа:
Новата загадка...
Какво е това? Как се прави и от какво?

:mrgreen: Атака в мрака! :mrgreen:


:idea: От мрака - възможно ли е да са желирани плодови бонбони. Едно време май се казваха резинки.

Image

:roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 11 Фев, 2006 10:33 pm Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Няма пектин, няма желета.
Животът не е толкова прост, той е значииииииително по-... прост, както казва Георги Русев, актьорът.

Има верни думи... варя, плодови... и някои други части на речта... :lol:
Ама сте далеееееееч...
Ще кажа само, че бая варене пада...

А резанките - да - мнооооого ги обичам, ама лимоновата редичка - портокаловите ги лапат останалите от домочадието - те са си бонбони от захар, пектин и есенция - нищо общо, както и разните там мечета, гумени червеи и прочие...

Пък като се сетите, направо ще се изядете от мъка, особено MeM.LAZY :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 12 Фев, 2006 2:05 pm Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Джокерче? :mrgreen:

Не е небетшекер.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 12 Фев, 2006 3:33 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Сушени плодове?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 12 Фев, 2006 3:37 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
yosif написа:
Джокерче? :mrgreen:

Не е небетшекер.



Петмез?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 12 Фев, 2006 7:16 pm Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Отново има верни думи.

плодове, сушени, петмез( в смисъл на прекурсор) :mrgreen:

Нооооооооо... не, не са сушени плодове, демек ошаф( /в); не е петмез - изварен гъст сироп от гроздова мъст( шира) или захарна тръстика.

Брейнсторминг искааааааааааа... :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 12 Фев, 2006 10:36 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
лукум?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 12 Фев, 2006 11:04 pm Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Локумът е нишесте, захар, есенции и боички, понякога с пълнежи, овалян в нишесте, пудра-захар или кокосови стружки.
Не.
Това е от целулоза, захар, аромати и боички, оваляно в пудра, но по-често в кристална захар.

Хайде, бе, и в БГ-то се правят, макар да не са толкова популярни. Но са компонент на много десерти, включително и промишлено производство.

Кой каза петмез, та се спря дотам?

MeM.LAZY, май е време за един круиз по родните места?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 13 Фев, 2006 12:17 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
yosif написа:
Кой каза петмез, та се спря дотам?



Доброволно си признавам. :roll:

Ами тогава да продължа - Цукаты.
Тия на снимката са от ананас.
Плодовете се режат на кубчета, варят се, изстудяват се и така няколко пъти.

:oops: Това не че го знаех, но пусти инат, с малко повече сърчване.... :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 13 Фев, 2006 1:21 pm Пон 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
БРАВО!
Мислех, че злата модераторка ще се сети първа, щото няма начин да не е изпапкала доста ЦУКАТЬI я при Агафья Константиновна, я при Надежда Крупская, обаче тя загази в мармалада, който, кой знае защо, в Русия го наричат пастила и правят бонбонки на два-три ката от различни плодове.
В България някъде засушават плодовете( тиква) от рачела, та да се поднесат като бонбонки, но по-популярен е самият рачел, както и сладкото от ДИНЕНИ КОРИ.
А захаросани портокалови и лимонови кори...
Как се правятот портокалови кори
Разни другивидове цукаты

Имам и рецeпти, но не са проверени и нека biskvitka публикува нещо...

Хайде, IPA давай! ( само да не е някоя съветска пак, че тук не му е мястото...)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 514 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB