Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Сеп, 2019 1:44 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 514 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Next
Message
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 03 Фев, 2006 10:00 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това за конфитюра не го знаех :oops:
Опитвала съм го суров и определено много ми хареса.
[hide]Ама тия капиталисти развалят хубавите плодове - готвят всичко, с изключение на динята :evil:![/hide]

Новата загадка:
Image


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 03 Фев, 2006 10:41 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Мяза на салатка от Средиземноморието, нещо от Магреб?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 03 Фев, 2006 11:15 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Много горещо!

Имам снимка, на която се виждат всичките съставки, но на нея е изписано името, което търсим... Затова се помъчете още малко!


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 05 Фев, 2006 6:09 pm Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Salat Tangiers (Moroccan salad)

Обааа-че не може да се разбере това маслинки ли са или фурми, фъстъци или бадеми( по-скоро бадеми).
Мащерката се вижда ясно и едно дето ми мяза на ясменник пахучий( Аsperula odorata).
Затрий надписите от другата снимка, че да може нещо да се разгледа.
Иначе to4ica е права - нещо Mediterranian е...


Last edited by yosif on 06 Фев, 2006 11:11 am Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 05 Фев, 2006 10:56 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Зелениите не са мащерка и асперула..., а най-обикновени магданоз, джоджен и кориандър. Маслини няма.
Останалото се вижда на снимката.

Снимката е изтрита, защото е редактирана без разрешението на автора.
Бел. моя.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Last edited by biskvitka on 06 Фев, 2006 9:20 pm Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 06 Фев, 2006 11:13 am Пон 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Salat Tangiers (Moroccan salad)

Или един от многобройните й варианти с домати и краставици, който кой знае как точно се нарича, да не е и общо назован като всички кускусени салати - табуле...

Но ще поровя още. А в скритото с плюсчета съм отбелязал съвпаденията - една добра релевантност :mrgreen: :mrgreen: :lol: а със * вероятните, дето ги има във всяка салата...


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 06 Фев, 2006 9:11 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
yosif написа:
...табуле...

Това е отговорът!!!

Ти си на ход!


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 06 Фев, 2006 10:51 pm Пон 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Еееееееее, ами то има две теми тая седмица за табуле - на ludetina и моя.
Така се вързах :mrgreen: ВъоПще не предполагах, че е табуле, щото то отвсякъде табулета :lol:

Сега.
to4ica имаше добро попадение и ме закара на Средиземното морррррре, освен туй се сети първа за цАлуФките.

Ако прецениш, аз нямам нищо против тя да даде следващата загадка.

Та?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 06 Фев, 2006 11:36 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
yosif написа:
to4ica имаше добро попадение и ме закара на Средиземното морррррре, освен туй се сети първа за цАлуФките.

Ако прецениш, аз нямам нищо против тя да даде следващата загадка.

Та?

E де, благодаря за кавалерския жест, но давай смело нататък. Предпочитам да играя :)


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 07 Фев, 2006 1:59 am Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Добре тогава...

Как се нарича това?

Как се прави?

Къде е измислено и кога?

Дерзайте!


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 3:32 am Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Ойларипп-пиииии! Ойлари-Ооо... :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 11:10 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:-? На мен ми прилича на саздърма..Ирландия?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 11:28 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ludetina написа:
:-? На мен ми прилича на саздърма..Ирландия?

Това да не е асоциация с 20-годишното месо от Ирлания, което сме изяли на саздърми :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 1:03 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Ирландките са червенокоски. Червенокоските са готини. Ерго Ирландките са готини.

Ноооо, не, не е ирландско и не е саздърма - на клечка е.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 3:27 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ама не е "Ескимос", нали? Мяза ми пак на нещо хАрабско, нещо магребинско.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 3:46 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
yosif написа:
... на клечка е.

На клечка или на шишче?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 3:53 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Дъъъъъъълга клечка 8)


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 3:59 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
yosif написа:
Дъъъъъъълга клечка 8)

Тогава ми приличат на кебапите, които въртят комшиите, и по-точно на кебап от Адана - с агнешка кайма и подправчици


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 4:41 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Каймяните кебапи от рода на адана-кебаб не са на клечка, се пекат като нашенско кебапче.

Да виждаш някъде джизгии от скара?


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 5:42 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
По-скоро ми се чини да е пържено в оливио.


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 6:18 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
yosif написа:
Как се нарича това?

Как се прави?

Къде е измислено и кога?

Дерзайте!


Corndog?

По щатско го има във всеки магазин при готовите замразени храни.

Голям срам, не съм го пробвала. :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 8:52 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хи-хи, бях чувал за и съм ял дори "топли кучета", ама за "царевични псета" не бях. Тия американци какво ли не измислят!


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 10:41 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Всичко за "царевичните псета"...
Малко история...и снимки...и още...

БРАВО!
IPA е на ход.

П.П. Благодаря за линка, мнооооого обичам речници :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 11:40 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
yosif написа:
БРАВО!
IPA е на ход.

П.П. Благодаря за линка, мнооооого обичам речници :mrgreen:


--------------------------------------------------------------------------------------------

Ами да не се мъчат хората да си превеждат многооото инфо - накратко,
в щатско има много царевица, кремвиршите се потапят в гъсто тесто, в което освен царевично брашно има и пшенично, яйце, подправки, мляко или мътеница, овалват се в царевичен грис и се пържат.

Този обичай е възникнал покрай финалите на колежанските първенства по баскетбол, когато човек седи предимно пред телевизора / това е единствения ден в годината, когато по един канал се излъчват 4 мача един след друг/ .

:)


 Profile  
 
 Рецепта: Какво е това?
Сготвено на: 08 Фев, 2006 11:49 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
yosif написа:
IPA е на ход.
Благодарим за подробните обяснения, а сега давай новата загадка.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 514 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB