Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Апр, 2024 2:54 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 420 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Next
Message
Сготвено на: 29 Май, 2006 9:24 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
yosif написа:
Да не се е цанил китоловец из джапанско :mrgreen:
Не, бе. На риболовно състезание е.

Хайде, Алеко, ти си на ход!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Май, 2006 8:35 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На състезанието не успях да хвана ни една риПка, ама направих много снимки с един страхотен апарат. За съжаление не мога да ви пусна линк към фоторазказа, който сътворих, защото е в скрит рибарски форум, само за членове на нашия велик риболовен клуб "Старите видри".

А и загадка нямам в момента, така че преотстъпвам правото си на Джоузи!

П.С.
Всъщност се оказа, че снимките са "на светло", така че можете да ги видите ето тук.


Last edited by Алеко on 30 Май, 2006 12:55 pm Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 30 Май, 2006 9:12 am Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Да, бе, магарето за какво го търсят :mrgreen:

Как се казва тази риПка и как се папка?
Image


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Май, 2006 6:38 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Абе прилича на цаца.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Май, 2006 8:26 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Прилича, ама не е :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юни, 2006 4:54 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Апр, 2006 3:41 pm Чет
Мнения: 83
Много безлична тая рибка.
Моля за малко помощ. :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2006 3:14 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Известен деликатес от нашето Чеееееерно море :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2006 3:39 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Шпрота? :oops: (или цаца=шпрота=копърка? ,ако е така простете невежеството ми)

В случай ,че съм познала -пушена в консерва..мляс мляс :)


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2006 6:20 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
ludetina написа:
Шпрота? :oops: (или цаца=шпрота=копърка? ,ако е така простете невежеството ми)

В случай ,че съм познала -пушена в консерва..мляс мляс :)

Е нали и аз това написах ма излезе, че не било.
Може би трябва някоя по добра снимка.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2006 5:16 pm Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Не е цаца-шпрота-копърка.

Снимката е достатъчно добра :mrgreen:

Най-добра е осолена, но трябва да отлежи поне 2-3 месеца, а по-добре година-две - страхотен аромат на море и на риба.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2006 6:24 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Да не е хамсия? (ако, да значи Биски е на ход)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2006 6:27 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
аншуа от хамсия :?:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2006 7:44 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
аншуа от хамсия :?:

Тук има интерсни подробности за връзката между аншоата и хамсията.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2006 8:06 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Мистър, изпреварихте ме с минутки. ;)

Мисля, че средиземноморските рибета, от които се приготвя аншоата са малко по-различни от нашенската хамсия / не съм сигурна /.

И го написах с "у" от английското звучене на думата. 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2006 10:39 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Ще се пробвам с риск пак да сбъркам да не е сардиа? Иначе както казваш нава може да е сафрид ма не прилича.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2006 8:43 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Апр, 2006 3:41 pm Чет
Мнения: 83
Илария...? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2006 1:56 pm Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
... Да не е хамсия? (ако, да значи Биски е на ход)
...
Биски е на ход!!! БРАВО 8)

Хамсия( Engraulus) или както неправилно се нарича в България - сардела.
Като се осоли - аншоа - доста по-добра от вносните бурканчета :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юни, 2006 3:43 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
[img=right]http://forum.kulinar.bg/files/1843_683.jpg[/img]Извинявам се за закъснението :oops:

Въпросът е: за какво се използва тази форма?


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 1:06 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
За изпичане на блат за торта?


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 1:24 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Да, но на каква торта?


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 2:29 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Като гледам прасковите отстрани плодова.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 2:58 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Апр, 2006 3:41 pm Чет
Мнения: 83
Да не е нещо като тарталетка? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 3:40 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
[img=right]http://www.kuharka.ru/_foto/img/1121933167.jpg[/img]
Всички отговорихте правилно: В тази форма се пече блат за плодова торта, която изглежда като голяма тарталетка с диаметър 30 см (формата се обръща и във вдлъбнатината се сипва крем, който се украсява с плодове).

Следващият въпрос е, кой е наред? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 5:27 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Много мислех и реших, че Kabal (неговият отговор е най-бърз и близък до замисленото от мен) ще задава следващия въпрос.

Като компенсация на останалите ще предложа по едно парче плодова торта (на някоя следваща среща на форума).


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 4:02 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Що е то Image


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 420 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB