Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 11:56 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 420 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Next
Message
Сготвено на: 14 Юни, 2006 5:22 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тирбушон.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 5:39 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Повече ми мяза на преса. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 6:00 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Баш си е тирбушон. Едната пластинка е малко по-дълга. Вкарва се между тапата и гърлото на бутилката под лек наклон. След това се вкарва и другата пластинка на отсрещната страна. Когато дръжката стигне до ръба на гърлото, тя се завърта леко и с леки движения се изважда. Така тапата не се наранява и няма опасност от попадане на парчета корк във виното.

Между другото, тези тирбушони са бая скъпички.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 9:43 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Алеко е на ред. По принцип това се ползва ако се счупи тапата по средата да се извади парчето което е останало без да се набута навътре при опит отново с обикновен тирбушон.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 12:24 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Айде, бе Алеко, какво стана, зажъднели сме за загадки.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 12:42 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Нееема време. Предавам щафетата, но си запазвам правото да пусна извънредна загадка.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 2:23 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Quote:
...но си запазвам правото да пусна извънредна загадка.
A, без тия, ще си чакаш реда :twisted:.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 2:38 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Злобар! :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Юни, 2006 11:27 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Злобаря дава новата загадка. Как се нарича таз манджа, според някои източници е супа, според други - яхния. Няма българско име, затуй чакам оригиналното именце.

Image


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юни, 2006 1:18 pm Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Буйабес (Bouillabaisse) - френска рибена супа/манджа - хапва се със сос айоли (чесън, зехтин, лимон) и крутончета, които се топкат в соса.
Супата на бедните рибари - прави се от непродадената разносортна риба.
Сега е хит за туристите из Франция.
Продава се "комплект за буйабес" - 7-8 вида дребна риба, освен туй мекотели - миди, раци, скариди, октоподи, калмари и прочие морски дарове.
Може да се поднесе в плато сварената риба и даровете на морето и отделно бульонът или да се поднесе като супа - ола меса :mrgreen:

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/datab ... 6973.shtml
http://www.cliffordawright.com/history/ ... aisse.html
http://images.google.bg/images?hl=bg&q= ... a=N&tab=wi


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юни, 2006 8:58 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ти пък кога намери време да отговаряш? Нямаш ли си друга работа? :twisted: Айде, даваи, твой ред е.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2006 2:07 pm Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Бееее, случайно 'къснах няколко минути, че много са ни наблегнали :mrgreen:
Ама ме сварихте подготвен, че оня ден правих нещо подобно от черноморска риба.
Нека някой друг зададе въпроЗ, нямам нито миг свободен тия дни :cry:
Що не си стоите в София, ами сте се втурнали на морето :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2006 9:49 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
yosif написа:
Що не си стоите в София, ами сте се втурнали на морето :twisted:


За да имаш зимъска кво да папкаш. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 9:53 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Злобаря рече, Алеко да задава въпрос.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 10:21 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ще се постарая това да стане днес или утре.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 11:36 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Image

:?: :?: :?:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 11:39 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ванилия?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 11:43 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Стуууууд!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 1:51 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Апр, 2006 3:41 pm Чет
Мнения: 83
Прилича ми на кукуряк... :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 2:00 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Аllium ursinum L., левурда.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 3:17 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Брейиии, таз Бисквитка! Много знае, бе!

Давай, Биски, ти си наред!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 3:30 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
И моята загадка ще е цветенце:
Image


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 3:39 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Розово е. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 4:01 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Джокер - папкат се листенцата ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 6:19 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Босилек?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 420 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB