Вчера направих един кекс с каквото имаше вкъщи, и за цвят и аромат сложих декофеинизирано нескафе (за да може и детето да хапне).
Леле, как замърдя тестото! Замириса на изгоряло, още преди да го метна в микровълновата
!
Та сложих и захаросани портокалови корички, за туширане на миризмата.
Като го изпекох, ми се стори не достатъчно 'обезмирисен', затова реших да го фламбирам (нали знаете, как се фламбира: полива се нещо с ром или коняк, драсва се една клечка и се вика пожарната
)
Добре, че пробвах само върху едно парченце, ромът категорично отказа да гори. Опитах се да запаля и само чист ром в чинийка, не стана...
Въпросите ми към пироманите с повече опит са следните:
1. Колко силен трябва да е алкохолът, за да гори?
2. Какъв пожарогасител да си взема?