Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2021 11:57 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
 Рецепта: Кекс с кафе
Сготвено на: 30 Окт, 2005 6:10 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вчера направих един кекс с каквото имаше вкъщи, и за цвят и аромат сложих декофеинизирано нескафе (за да може и детето да хапне).
Леле, как замърдя тестото! Замириса на изгоряло, още преди да го метна в микровълновата :x!
Та сложих и захаросани портокалови корички, за туширане на миризмата.

Като го изпекох, ми се стори не достатъчно 'обезмирисен', затова реших да го фламбирам (нали знаете, как се фламбира: полива се нещо с ром или коняк, драсва се една клечка и се вика пожарната :mrgreen:)
Добре, че пробвах само върху едно парченце, ромът категорично отказа да гори. Опитах се да запаля и само чист ром в чинийка, не стана...

Въпросите ми към пироманите с повече опит са следните:
1. Колко силен трябва да е алкохолът, за да гори?
2. Какъв пожарогасител да си взема?


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс с кафе
Сготвено на: 30 Окт, 2005 9:37 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
А, не трябва ли първо да се нагрее алкохола? :-?


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс с кафе
Сготвено на: 31 Окт, 2005 11:46 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Точно така, първо трябва да се нажежи ромът, защото всъщност май не гори той, а парите му.


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс с кафе
Сготвено на: 01 Ное, 2005 10:24 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
ludetina написа:
А, не трябва ли първо да се нагрее алкохола? :-?

Загрява се това, което ще се фламбира, а кексът си беше горещ.
В рома ще да е вината :evil:


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс с кафе
Сготвено на: 01 Ное, 2005 12:26 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
ludetina написа:
А, не трябва ли първо да се нагрее алкохола? :-?

Загрява се това, което ще се фламбира, а кексът си беше горещ.
В рома ще да е вината :evil:

Да не би освен декофеинизираното нескафе и ромът да е деалкохолизиран?


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс с кафе
Сготвено на: 02 Ное, 2005 10:50 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
to4ica написа:
Да не би освен декофеинизираното нескафе и ромът да е деалкохолизиран?

Май да, щом не се запали чист, в чинийката... Ама като пийнах от него, се позамаях :drunk:


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс с кафе
Сготвено на: 02 Ное, 2005 1:03 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тоя ром ще да е бил менте! Ако е истински, няма как да не пламне. Ама все пак си мисля, че се нагрява алкохолът, а не онуй, що ще се фламбира. Поне по ресторантите така правят.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB