Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Юли, 2019 9:25 pm Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Яну, 2006 3:09 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
Това ми се случи малко преди Коледа. Бяхме поканили един приятел на мъжа ми от студентските години, арабин, който за малко се върна, а иначе от 10-тина години живее в Италия. По моите спомени той не ядеше свинско и аз реших да приготвя телешко. Да, ама това телешко няма увиране, човекът дойде, аз не мога да сготвя. Реших да поръчам две пилета на грил и звъня в единствената във Варна пицария, в чието меню има пиле на грил. Казаха ОК, до 30 мин.Да дойде, да дойде доставката-2 часа я няма никаква, а ние междувременно нагъваме всевъзможни салати и мезета. Накрая идват пилетата- какво да ви кажа, бяха си две прегорели и доволно изстинали гълъбчета, почва да се извинява доставчика, че колата се развалила...Както и да е, най-после ги слагам на масата и за мой ужас се оказва, че....нашият гост в Италия проял свинско!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Яну, 2006 10:21 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 10:19 pm Нед
Мнения: 120
Location: София
Е, не че арабите са нещо специално...по-скоро да ти дойде човек на гости, за който знаеш, че не яде нещо определено.
Обикновенно тогава се готвят две неща...едното да е без това, което не яде госта...
А най-добре, пък и мисля вече е по-модерно... приготвяш нещо като шведска маса... малко мезета, малко хапки, малко месце (печено или пържено), малко зеленчуци (задушени например)... и така, кой каквото яде... а и, хем излиза по-евтино, хем по-лесно, хем като остане, може да се изяде на другия ден...
А като сготвиш, като остане трябва да го хвърлиш, а и не може да уцелиш на всеки вкуса...


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Яну, 2006 10:32 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Reserve написа:
А най-добре, пък и мисля вече е по-модерно... приготвяш нещо като шведска маса... малко мезета, малко хапки, малко месце (печено или пържено), малко зеленчуци (задушени например)... и така, кой каквото яде... а и, хем излиза по-евтино, хем по-лесно, хем като остане, може да се изяде на другия ден...
Да де. Само, дето има някои хора като някои евреи, които не търпят да има на масата едновременно месо и мляко. Затова най-добре е да питаш гостите какво не ядат, за да няма хър-мър.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB