Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:07 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 05 Ное, 2006 2:10 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Всекиму се е случвало да се клъцне, развихряйки се в кухнята. Но такова нещо, каквото се случи на мен, едва ли става и при вас.

Снощи, докато готвех това, първо порязах десния си палец, чистейки броколи. И едвам бях спрял кръвотечението, когато тръгнах да режа лук. И - о, ужас! Още при първото срязване, ножът (преди това надлежно наточен :twisted: ) мина през левия ми палец. От масата до мивката няма и метър и половина, но всичко стана на червени петна, преди да успея да подложа пръст под студената струя.

Та сега пиша с два бинтовани палеца. :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Кървава баня
Сготвено на: 05 Ное, 2006 2:28 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
...Но такова нещо, каквото се случи на мен, едва ли става и при вас...

Става, става, само че при теб са накълцани само пръстите на ръцете :twisted:.
[hide]Наскоро си изгорих лицето с боб от тенджерата под налягане :mrgreen:[/hide]
За съжаление, когато човек бърза, се случват не особено приятни неща :(


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 05 Ное, 2006 3:02 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз като ви казвах да не ползвате такива тенджери!

Ужас, съчувствам ти!


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 05 Ное, 2006 3:09 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Най-искрени съчувствия!
И не мене ми се случва да се порежа, най-често палците. Но редовният ми номер е, щом започна да стържа нещо на рендето, да си настържа някой и друг нокът. :oops: Затова на моите ръце маникюр не вирее... :mrgreen:
А с тенджерата под налягане много внимавам! Отварям само, когато съм напълно убедена, че е изстинала достатъчно. Този урок го научих още като дете - веднъж майка ми залепи манджата на тавана! :P :lol:

Бързо възстановяване и на двамата - че кой ще ни готви разни вкуснотийки? :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 05 Ное, 2006 5:49 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Като рендосвам моркови за салата,редовно я превръщам от постна,в такава с мръвки-кокалчетата ми стават на кайма.Беше много хубаво,когато имахме морски свинчета,защото тогава трябваше да има и за тях,и никога не рендосвах морковите до край.


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 05 Ное, 2006 7:37 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
А, бе, тя и Радост има морско свинче, ама нейното май обича мръФки :P.


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 12:57 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
MR.LAZY написа:
А, бе, тя и Радост има морско свинче, ама нейното май обича мръФки :P.

Тц. Не позна.
Магданозззззз! :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 2:36 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Съчувствия на всички геройски пострадали в борба за вкусна манджа.

Алеко, що за известно време не минеш на готварска ножица - не че не можеш да се порежеш с и нея / личен опит / , но разликата й във външния вид с ножовете може да ти донесе поне малко душевно успокоение .


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 2:51 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Лукът много трудно се реже с такава ножица, пробвал съм. Става само за пресен лучец и шнитлаухче. Може и магданоз и копър да накълцаш, ама останалата половин глава стар лук?


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 2:58 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Лукът много трудно се реже с такава ножица, пробвал съм. Става само за пресен лучец и шнитлаухче. Може и магданоз и копър да накълцаш, ама останалата половин глава стар лук?


Няма да го режеш лука, сложи го цял. После го пасирай или го извади от яденето. Това временно, докато преминат душевните травми. :mrgreen:

[hide]Има ли домакински уред, с който да не си пробвал да режеш лук. :twisted: [/hide]


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 3:37 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Има ли домакински уред, с който да не си пробвал да режеш лук. :twisted:


Чук за пържоли.


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 4:21 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Чук за пържоли.


Е те тук ти е грешката - лукът няма да е много на ситно, но за сметка на това ще е на тънки парчета. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 5:17 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
...когато тръгнах да режа лук. И - о, ужас! Още при първото срязване, ножът (преди това надлежно наточен :twisted: ) мина през левия ми палец.
Ти като се кълцаш толкова много, що предлагаш на Дулсинея да й нарежеш лука, а?


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 8:15 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ааа, отказвам се и си взимам думите назад! Моята кръв ще си капе само в моята миФка!


 Profile  
 
 Рецепта: Кървава баня
Сготвено на: 06 Ное, 2006 10:23 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Тя пак ще шурти там. Ти просто ще й пратиш по куриер кълцан лук (с месо).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB